La Diputació de Tarragona i el CAT ofereixen formació tècnica en la reutilització de l'aigua

Les dues jornades de formació tindran lloc aquest 21 de maig a l'Ampolla i el 4 de juny a Reus
Font: Diputació de Tarragona
20/05/2010

La Unitat de Medi Ambient del Servei d'Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona i el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) han impulsat una nova experiència de formació adreçada a alcaldes/ses, regidors/es i personal vinculat a la gestió de l'aigua de la demarcació de Tarragona. Es tracta de l'organització de les "Jornades sobre reutilització i eficiència en l'ús de l'aigua", que tenen per objectius donar a conèixer noves pràctiques i nous mecanismes que fomentin l'estalvi i la reutilització de l'aigua en les instal·lacions d'ús públic, així com identificar les normatives sanitàries i de medi ambient que incideixen sobre la implantació de la reutilització d'aigües en els edificis.

Es realitzaran dues sessions amb un programa similar, la primera, a les Terres de l'Ebre, concretament a la planta potabilitzadora del CAT a l'Ampolla aquest divendres 21 de maig, i la segona a Reus, al Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, el divendres 4 de juny. Ambdues tindran lloc de 9 a 14 hores.

Al programa de les jornades intervindran experts en la gestió de l'aigua, com el catedràtic de la UPC Rafael Mujeriego, president de l'Associació Espanyola de Reutilització Sostenible de l'Aigua, i es coneixeran bones pràctiques municpals. En aquest sentit, intervindrà aquest divendres 21 de maig Quiteria Guirao, presidenta d'Aigües de Mataró i regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, qui mostrarà l'experiència de gestió del cicle de l'aigua a Mataró, centrada en l'eficiència i en la reducció al màxim de les fuites, la qual li va fer guanyar a aquest municipi el Premi de l'Aigua 2009. El dia 4 de juny aquesta ponència no es realitzarà, en el seu lloc s'exposaran els aspectes tècnics i reglamentaris de l'estació de reutilització d'aigua d'El Prat de Llobregat, per part de Martín Gullón, director dels Serveis del Cicle de l'Aigua i Gestió Ambiental del Consorci Àrea Metropolitana de Barcelona.

Durant l'última ponència, en les dues sessions, Jordi Pastor, cap del Departament de Gestió de Recursos Hídrics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), tractarà les polítiques d'estalvi i l'augment dels recursos d'aigua.

Les jornades sobre reutilització i eficiència en l'ús de l'aigua són una iniciativa de formació emmarcada dins del Pla Integral d'Estalvi d'Aigua que, des de l'any 2006, impulsen la Diputació de Tarragona i el CAT per fomentar l'ús eficient de l'aigua al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Sota el lema "L'aigua, font d'estalvi", aquesta campanya integra diverses accions de sensibilització adreçades a escolars, personal de les administracions municipals i ciutadania general.

 

La inscripció a les jornades és gratuïta i es pot realitzar omplint el formulari d'inscripció que es troba a l'apartat de formació ("inscripció a activitats formatives") de la pàgina web de la Diputació.

Si es vol tenir més informació cal adreçar-se a la Unitat de Formació del Servei d'Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona (tel.: 977 29 14 10, fax: 977 29 15 37,

 

e-mail: formacio@diputaciodetarragona.cat,

web: www.diputaciodetarragona.cat/formacio

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Butlletí