La Diputació de Tarragona convoca la 12a edició del Premi Iniciativa Medi Ambient per a projectes innovadors i capdavanters impulsats pels ajuntaments

02/09/2016 - 14:20

Per dotzè any consecutiu, el Servei de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria municipal i Territori de la Diputació de Tarragona ha convocat el Premi Iniciativa Medi Ambient, amb l’objectiu reconèixer els ens locals que realitzen projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible en els àmbits dels residus, el medi natural, l'urbanisme, el paisatge, l'energia o l'aigua.

El Ple de la Diputació celebrat el passat dia 1 de juliol va aprovar les bases específiques reguladores de la concessió d'aquest guardó, dotat amb 3.000 euros. La presentació de projectes finalitza el 15 de setembre. Les bases completes de la convocatòria estan disponibles a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona.

En l'edició anterior, es va premiar el projecte de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals del nucli dels Masos de Vespella, de l'Ajuntament de Vespella de Gaià. En concret, se'n va premiar el sistema d’eliminació de substàncies contaminants de les aigües residuals a través de mecanismes i processos naturals, els quals no requereixen d’energia externa ni additius químics. També es va concedir una menció honorífica del premi a l’Ajuntament de la Sénia pel projecte d'instal·lació d’una caldera de biomassa de 250 kwh i de climatització i deshumidificació de la piscina municipal.

Al nucli dels Masos de Vespella de Gaià s'ha implantat la iniciativa de depuració d'aigua guardonada l'any 2015


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Injuve reconeix la Conselleria de Joventut amb la distinció de 'Bona Pràctica' del projecte Climactives

Notícia

Tarragona impulsa per aquest estiu una sèrie de mesures per tal de millorar el dia a dia dels treballadors de la neteja davant l'arribada de l’onada de calor. 

Notícia

La sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic son eixos de la nova programació cultural de l'Ajuntament de Tarragona. Els cicles 'Cultura o Extinció' i 'Climactives' que presenten més d'una cinquantena d'actes des de diferents conselleries des de l'abril i fins al juny

Butlletí