La Diputació de Tarragona convoca la 12a edició del Premi Iniciativa Medi Ambient per a projectes innovadors i capdavanters impulsats pels ajuntaments

02/09/2016 - 14:20

Per dotzè any consecutiu, el Servei de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria municipal i Territori de la Diputació de Tarragona ha convocat el Premi Iniciativa Medi Ambient, amb l’objectiu reconèixer els ens locals que realitzen projectes innovadors i capdavanters orientats a potenciar el desenvolupament sostenible en els àmbits dels residus, el medi natural, l'urbanisme, el paisatge, l'energia o l'aigua.

El Ple de la Diputació celebrat el passat dia 1 de juliol va aprovar les bases específiques reguladores de la concessió d'aquest guardó, dotat amb 3.000 euros. La presentació de projectes finalitza el 15 de setembre. Les bases completes de la convocatòria estan disponibles a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona.

En l'edició anterior, es va premiar el projecte de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals del nucli dels Masos de Vespella, de l'Ajuntament de Vespella de Gaià. En concret, se'n va premiar el sistema d’eliminació de substàncies contaminants de les aigües residuals a través de mecanismes i processos naturals, els quals no requereixen d’energia externa ni additius químics. També es va concedir una menció honorífica del premi a l’Ajuntament de la Sénia pel projecte d'instal·lació d’una caldera de biomassa de 250 kwh i de climatització i deshumidificació de la piscina municipal.

Al nucli dels Masos de Vespella de Gaià s'ha implantat la iniciativa de depuració d'aigua guardonada l'any 2015


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa comparteixen una unitat geogràfica de costa, pertanyents a diverses comarques i demarcacions provincials, però units per un problema: l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges, que no entén de fronteres administratives.

Notícia

Amb l'objectiu d'impulsar la biomassa com una alternativa de producció d'energia, la Diputació va organitzar jornades formatives arreu de la demarcació.

Notícia

Una carpa informativa s'ha instal·lat amb l’objectiu d'aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promovent la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics.

Butlletí