La Diputació de Barcelona segella el seu compromís amb l’Agenda 2030

Font: Diputació de Barcelona

24/02/2020 - 14:21

La vicepresidenta quarta i diputada de Polítiques de Participació, Agenda 2030 i ODS, Núria Parlon, ha participat, aquest divendres, a l’acte de signatura de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, un pacte que suposa el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, que treballarà per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El document ha estat segellat per 33 entitats de l'àmbit social, empresarial, cultural, universitari i mediambiental de Catalunya al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.

Aquest acord representa, per tant, el primer pas de l’Aliança, impulsada pel Parlament de Catalunya i que estarà oberta a tota la societat catalana que aporti compromisos concrets per a la localització dels ODS.

Per aquest motiu, els signants de l’acord es comprometen a treballar per una Catalunya que, al 2030, compti amb una societat més inclusiva, cohesionada, capacitada i apoderada; així com també amb una economia més innovadora, competitiva i eficient en l’ús dels recursos i, amb una gestió del patrimoni natural i la biodiversitat.

Amb l’acord pres aquest matí, s’assoleix el compromís de treballar a favor de l’assoliment dels ODS i l’Agenda 2030, de forma conjunta, transversal i responsable, i a construir una Aliança forta i dinàmica que permeti generar sinergies per fer de Catalunya i el món un lloc millor el 2030.

Compromís ferm

Els compromisos que s’adoptin podran tenir com a objectiu la formació, la sensibilització i la comunicació; a més de generar canvis interns en les organitzacions, fomentar el treball en xarxa o executar projectes per a la sostenibilitat.

Això s’haurà de dur a terme sota una visió transversal i, comptar amb un lideratge executiu, un finançament adequat i un sistema de monitoratge que permeti avaluar-ne la contribució i els impactes assolits, entre d’altres.

L’acte de signatura, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, també ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.


 

Relacionats

Notícia

En la sessió del ple ordinari celebrat el dilluns 27 de juliol –novament, de forma telemàtica-, l’Ajuntament d’Esplugues ha fet un pas més endavant refermant el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Notícia
Foto Geoffroy Mauvais/IUCN

Foto Geoffroy Mauvais/IUCN

En els últims mesos, la comunitat científica ha encès les alarmes sobre el col·lapse de la biodiversitat i l'emergència climàtica que travessa el nostre planeta. Els científics i la majoria dels governs estan d'acord en què el món afronta una crisi ambiental sense precedents, amb un gran nombre d'espècies a la vora de l'extinció i temperatures globals en augment.

Notícia

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són el pla mundial per aconseguir un futur millor i més sostenible. Aquest full de ruta global aborda els desafiaments actuals, inclosos els relacionats amb la pobresa, la desigualtat, el canvi climàtic, la degradació ambiental, la pau i la justícia. Els 17 objectius estan interconnectats i és important que tots es compleixin en 2030 per no deixar ningú enrere.

Butlletí