La Diputació de Barcelona presenta els seus productes intel·ligents a la Fira Smart Cities

Sostenible.cat
20/11/2013

La Diputació de Barcelona participa en el Congrés i fira mundial de Smart Cities, que se celebra al recinte la Gran Via de Fira de Barcelona fins el 21 de novembre. La Diputació disposa d'un espai al recinte firal per presentar les diverses accions i iniciatives que la corporació impulsa en l'àmbit de les noves tecnologies en benefici dels ciutadans i els municipis del seu territori.

 

En el marc de la segona edició del Congrés Mundial de Smart Cities, des d'on es presenten les millores que les noves tecnologies ofereixen a les ciutats per fer-les més accessibles, gestionables, comunicables i enfocades al servei dels ciutadans.

Entre les iniciatives que la Diputació de Barcelona està presentant en aquest congrés hi ha el programa de teleassistència, que beneficia més de 61.000 persones grans del territori, amb la incorporació  de nous dispositius pilot, com són la teleassistència fora de la llar i les easy tablets, per atendre persones que viuen en entorns rurals o en situacions d'aïllament.

En l'àmbit de medi ambient, s'impulsen el sistema d'informació territorial de la Xarxa Espais Lliures Sitxell, els plans d'eficiència i estalvi energètic als municipis i les energies renovables, entre els quals hi ha el projecte Euronet 50/50, o els sistemes per mesurar i controlar el consum d'energia per enllumenat públic i edificis i equipaments municipals.

Un altre dels punts importants són les noves APP, entre les quals hi ha les de la Xarxa de Biblioteques Municipals, la de Turisme "Barcelona és molt més", o la del Parc Agrari del Baix Llobregat, "El rebost de Barcelona".

Finalment, una altra de les actuacions més destacades és la gestió interna dels municipis amb eines TIC, amb la creació del "núvol" de la Diputació on resideixen sistemes d'informació, infraestructures i de gestió municipal de tots els municipis de la demarcació de Barcelona, o "Diba Dades Obertes", amb la qual es posa a disposició de la ciutadania conjunts de dades per permetre a empreses i entitats que puguin crear nous productes i serveis que portin innovació i impuls econòmic i social.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí