La Diputació de Barcelona, present a la Fira ECOVIURE

Font: Diputació de Barcelona
13/10/2011 - 00:00
La diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, assistirà a la inauguració de la Fira ECOVIURE 2011 que tindrà lloc aquest divendres 14 d'octubre a les 18.30 h. al palau firal de Manresa. Enguany se celebra la 14a edició d'aquesta fira que vol ser un referent en el camp dels productes ecològics en un món sostenible i solidari. La Diputació de Barcelona ha donat suport a la Fira des de la primera edició participant en la Comissió Organitzadors i amb un estand propi.

ECOVIURE va néixer l'any 1997 amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones i professionals que, des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.

Prèviament a l'acte oficial, Mercè Rius inaugurarà, en el mateix marc d'ECOVIURE, la nova exposició itinerant de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, que amb el nom "Actuem amb energia" , pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre l'ús eficient i sostenible de l'energia i de la lluita contra el canvi climàtic.

"Actuem amb energia"
A través d'una trentena de plafons, la mostra repassa l'origen i la història de l'energia i presenta els principals recursos energètics i les seves transformacions. També fa especial èmfasi en els hàbits domèstics d'estalvi d'energia a través de nombrosos exemples. L'exposició inclou diversos elements interactius com ara un audiovisual sobre la història de l'energia o bé una calculadora domèstica d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

"Actuem amb energia" analitza la tasca de la Diputació de Barcelona i dels municipis de la província en el si del Covenant of Mayors (Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible), una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a fita realitzar un ús eficient de l'energia que faci possible el mateix nivell de serveis municipals amb un estalvi energètic net. El Pacte vol estimular també l'eficiència energètica en el conjunt de la ciutadania. Amb això es vol aconseguir, abans de l'any 2020, una reducció del 20% de les emissions del gasos amb efecte d'hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.

Ecoviure Energy Conference 2011
Paral·lelament a la Fira, demà divendres 14 d'octubre se celebrarà una Jornada Tecnològica sobre Energia, l'ECOVIURE Energy Conference 2011, que començarà a les 9.00 h i finalitzarà cap a les 14.30 h.

La Diputació de Barcelona participarà en dues ponències: "Lloguer de teulades per a instal·lacions solars fotovoltàiques" i "l'impuls als contractes de serveis energètics a l'administració".

Podeu consultar el programa sencer d'aquestes jornades aquí

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Enguany tres escoles participen en l’activitat: Puigberenguer Espill i Ítaca. El regidor d’Acció Climàtica i Educació, Pol Huguet Estrada; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany, han participat en l’itinerari a l’escola  Puigberenguer, acompanyant desenes d’alumnes, pares, mares i professorat que han seguit el caminet del carrer Montalegre fins arribar a l'escola

 

Notícia

La fira de la sostenibilitat i el medi ambient se celebrarà del 16 al 22 d’octubre a Manresa amb un programa ple d’actes i activitats concentrats, sobretot, en cap de setmana. L’edició d’aquest any compta, a més, amb la complicitat del festival de cinema social CLAM.

Acte
16/10/2023 - 09:00
Manresa: Palau Firal, Passeig Pere III i Plaça Sant Domènec.

Butlletí