La Diputació de Barcelona participa al Congrés Mundial d'ICLEI-Governs Locals per la Sostenibilitat

Font: Diputació de Barcelona
19/06/2012 - 00:00
Els dies 14 a 17 de juny de 2012 ha tingut lloc a Belo Horizonte (Brasil) el Congrés Mundial d'ICLEI, la principal associació mundial de governs locals compromesos amb el desenvolupament sostenible.

La cita s'emmarca en els nombrosos actes i esdeveniments paral·lels a la Cimera de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible, anomenada també Rio+20, que se celebrarà els propers dies 20 a 22 de juny a la també brasilera ciutat de Rio de Janeiro, 20 anys després de la Cimera de la Terra de 1992.

En aquests 20 anys des de Rio-1992, gran part dels municipis de la província de Barcelona han elaborat i desenvolupat la seva Agenda 21 local (A21L), fet que ha suposat la incorporació de les polítiques de sostenibilitat a la vida diària dels municipis. Actualment són 10.000 municipis d'arreu del món els que disposen de la seva A21L. Però el que és més important és que la feina no s'ha quedat només en la planificació sinó que s'ha convertit en acció clara i visible a les nostres ciutats i pobles.

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona han participat en diversos actes i presentat diverses ponències sobre energia, reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, estratègies de sostenibilitat a llarg termini, l'ús de les xarxes socials aplicades a la comunicació amb els municipis i la ciutadania, i sobre biodiversitat a la ciutat de Barcelona.

La diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, recentment escollida per formar part del Comitè Executiu Regional d'ICLEI Europa, ha participat també en el Consell Mundial de l'associació i en l'Assemblea General del Consell Mundial d'Alcaldes sobre Canvi Climàtic. Els propers dies, Mercè Rius s'afegirà a la delegació catalana que assistirà i defensarà el paper dels governs locals i regionals a la Cimera Rio+20.

Podeu trobar més informació sobre tots els actes al voltant de Rio+20 al web http://www.riomes20.cat, creat expressament per la Cimera, al web del Congrés (http://worldcongress2012.iclei.org) i a l'especial de Sostenible.cat  "Sostenibilitat i món local a Rio+20"

AdjuntMida
Image icon Congrés Mundial d'ICLEI3.8 MB

Relacionats

Butlletí