La Diputació de Barcelona participa al Congrés Mundial d'ICLEI a Edmonton (Canadà)

Des de 1990, aquesta associació ha estat al capdavant del moviment per la sostenibilitat local
Rafael Ocaña (Edmonton, Canadà)
15/06/2009 - 00:00

Els dies 14 a 18 de juny de 2009, el President delegat de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i Alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, participa al Congrés Mundial d'ICLEI - Governs Locals per la Sostenibilitat. ICLEI és l'associació mundial més gran de governs locals que treballen per la sostenibilitat. La trobada té lloc a la ciutat d'Edmonton (Canadà), on més de 500 congressistes d'arreu del món hi participen per afegir-se al debat per fer avançar la sostenibilitat a les nostres ciutats i pobles.  

"Les ciutats estan afrontant reptes financers i ecològics. Per trobar solucions viables, posarem en contacte els líders del món municipal, empresarial i acadèmic. I per això comptem també amb la contribució de la Diputació de Barcelona", afirma Konrad Otto-Zimmerman, secretari general d'ICLEI. 

Des de 1990, ICLEI ha estat al capdavant del moviment per la sostenibilitat local amb campanyes globals sobre clima, aigua, compra pública verda i biodiversitat, entre d'altres. Els seus 1.000 membres estan millorant el medi ambient urbà de més de 400 milions de persones de 68 països. 

A l'event, ponents de renom com Matthis Wackernagel, cocreador del concepte de la "petjada ecològica" i Alex Wong, del Fòrum Econòmic Mundial, aportaran els seus punts de vista sobre els futurs escenaris que afrontaran les ciutats. Els delegats també intercanviaran experiències en sessions més reduïdes orientades a estrènyer la connexió amb la xarxa global d'ICLEI i a compartir el coneixement desenvolupat des del món local. 

La ciutat d'Edmonton està fortament compromesa en convertir-se en una de les ciutats de Canadà més sostenibles. El maig de 2009 va rebre la certificació ambiental ISO 14001 i és un dels pocs municipis del món que ha implantat aquest estàndard a una escala tan gran. Des de l'any passat, els ciutadans i ciutadanes estan participant a l'"EcoVisió" d'Edmonton a través d'iniciatives locals. Els participants al congrés també tindran l'oportunitat d'explorar Eco-Edmonton, visitant alguns dels seus projectes de primer nivell mundial sobre medi ambient. 

Podeu seguir el desenvolupament d'aquest Congrés mitjançant podcasts, vídeos i molt més a www.iclei.org/worldcongress2009 i www.twitter.com/iclei

--
També a 'Sostenible.cat'... Els governs locals volen ser tinguts en compte en el nou Protocol de Kioto

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí