La Diputació de Barcelona ha elaborat 396 plans de prevenció d'incendis a les urbanitzacions

12/05/2010
L'objectiu és que l'any 2015, les més de 750 urbanitzacions de municipis de Barcelona tinguin plans redactats, per això s'ofereix suport tant econòmic com tècnic

L'Oficina de Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona ha elaborat des de l'any 2004, 396 plans de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions (PPU), que es corresponen a 113 municipis de la província. L'objectiu de la Diputació és que l'any 2015, les més de 750 urbanitzacions de municipis de Barcelona tinguin plans redactats. Així ho ha explicat el diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, durant la presentació, aquest dimarts, d'una jornada destinada a alcaldes, regidors i tècnics municipals on se'ls ha donat a conèixer els programes de suport en matèria de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions que actualment ofereixen la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Josep Mayoral ha dit que l'objectiu de la Diputació és «ajudar als ajuntaments» i que per això, amb l'execució d'aquests plans «s'aconsegueix una mateixa estratègia per abordar el problema de manera conjunta». El diputat ha afegit que des de la Diputació es dóna suport tant econòmic com tècnic ja que «expliquem com s'ha de fer la implantació i la gestió dels plans perquè realment es puguin desenvolupar sense que als ajuntaments els resulti massa car».

Durant la trobada també s'han explicat les obligacions establertes en la Llei 5/2003 i les responsabilitats que tenen els ajuntaments, així com destacar la importància de disposar d'un instrument de planejament previ a l'execució de les mesures de prevenció, com és el Pla de prevenció d'incendis en urbanitzacions (PPU), que elabora la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments.

Els assistents han rebut informació sobre els procediments administratius a tramitar amb l'objectiu d'obtenir els permisos d'entrada a domicili i del finançament necessari per a l'execució de les mesures de prevenció i el suport econòmic que poden obtenir els municipis mitjançant fons públics.

Relacionats

Butlletí