La Diputació de Barcelona entrega a Brussel·les els primers 39 PAES

A tota la província hi ha 111 municipis de la província adherits al Pacte d'Alcaldes/esses
Redacció
30/10/2009

El president delegat de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha entregat  avui divendres al comissari europeu d'Energia, Andris Piebalgs, els primers 39 Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) de municipis de la província adherits al Pacte d'Alcaldes/esses. "El Pacte ha arribat a l'etapa de maduresa", ha assegurat el comissari Piebalgs; "amb 900 ciutats signants i 40 estructures de suport, estic orgullós de dir que el Pacte s'ha convertit en un moviment sense precedents de les autoritats locals i regionals. Els primers 39 Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible entregats per la Diputació de Barcelona demostren clarament que les regions i províncies tenen un paper crucial en el canvi del nostre paisatge energètic i fer una contribució clau en la lluita contra el canvi climàtic. És un gran avenç, ja que estem passant de la preparació a l'acció".

La Diputació de Barcelona, a través de la seva Àrea de Medi Ambient, va ser una de les  primeres estructures supramunicipals que va donar ple suport al Pacte d'Alcaldes/esses, oferint tant suport tècnic com financer per al desenvolupament dels PAES als signants del Pacte. A dia d'avui hi ha 111 municipis de la província adherits al Pacte, el que representa el 83% de la població total de la província. La reducció en les emissions estimada per a aquests municipis serà de més de 3,6 milions de tones de CO2 l'any 2020 (actualment, les emissions totals d'aquests municipis és de 19 milions de tones). Els PAES impliquen un diagnòstic i avaluació de les emissions municipals, establint després estratègies i plans d'acció, participació i vigilància per aconseguir reduir-les un 20% l'any 2020. L'adhesió al Pacte també implica millorar un 20% l'eficiència energètica i augmentar un 20% l'ús d'energies renovables.

--
Més informació: consulteu l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Notícia

Dotze municipis i 2 coordinadors han estat seleccionats d’entre 60 sol·licituds per participar en el programa d’agermanament del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia. Sant Boi haurà de compartir experiències amb Braga (Portugal).

Notícia

El Pla del Canvi Climàtic a Lleida proposa, entre altres mesures, la contractació d’electricitat a comercialitzadores d’energia verda, la promoció de l’autoconsum fotovoltaic, el foment de la mobilitat sostenible, el consum de productes de proximitat, l’augment de zones verdes o la implementació de la recollida de residus porta a porta per millorar la recollida selectiva de residus.

Notícia

Proporcionar assistència tècnica i estratègica als municipis o donar suport a la posada en comú d'experiències i coneixements han estat dues de les nombroses propostes que s'han discutit a la reunió de seguiment del Conveni del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia, celebrada al Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Butlletí