La Diputació de Barcelona edita 80.000 agendes i 7.000 calendaris escolars per als alumnes dels 129 municipis

09/09/2016 - 11:21

La Diputació de Barcelona ha editat 80.000 agendes escolars i 7.000 calendaris per als alumnes dels 129 municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que els han sol·licitat.

 

Aquests productes educatius de temàtica mediambiental fomenten la participació dels joves en diferents espais de la societat. Durant aquest curs es proposen activitats i informacions setmanals que ens recorden que a la natura tot està relacionat i que ens conviden a observar el seu exemple i a emmirallar-nos en el model que ens ofereix.

L'Agenda tracta de manera especial el consum col·laboratiu i l'espai públic dels nostres pobles i ciutats, convidant als alumnes a reflexionar sobre aspectes que afecten aquest entorn comú, compartit per tothom, en contraposició a l'espai privat. En definitiva, una manera de disminuir la nostra petjada ecològica en el planeta.

Tot amb l'objectiu que aquests recursos educatius, que s'editen en format paper i virtual, ajudin a fomentar la sostenibilitat i a promoure les conductes proambientals entre els alumnes de primària i secundària que en facin ús.

L’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària, que la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix als municipis que en són membres.

Conté els apartats característics d’una agenda escolar qualsevulla, amb la particularitat que al llarg del curs s’inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d’activitats o informacions setmanals diverses. Tot, amb l’objectiu de donar a conèixer entre l’alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi. També inclou el calendari de diades internacionals sobre medi ambient.

Els calendaris escolars del medi ambient es relacionen íntimament amb les agendes, amb la diferència que, en aquest cas, s'adrecen a alumnes de primària. Tenen un format de paret, i estan pensats per ser penjats a l’aula. Com en els seus parents propers (les agendes), incorporen continguts d’educació ambiental, relacionats, cada curs, amb una temàtica en concret. També inclouen informació sobre diades internacionals i d’interès ambiental.

Aquest curs serà el cinquè any que s'elaboren des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una associació de municipis compromesos amb el medi ambient. Són aquests municipis els qui poden demanar-los.

Us convidem a fer-vos seguidors de l’Agenda Escolar a les xarxes socials: Facebook Twitter i a participar amb la menció @agenda_escolar i utilitzar etiquetes relacionades amb el medi ambient. 


 

Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Calendari escolar 2016-20172.58 MB

Relacionats

Notícia

Més de 82.000 agendes escolars i 6.500 calendaris del Medi Ambient ja estan a les aules de centres escolars de 112 municipis de Catalunya per al curs 2018-2019. L'agenda i el calendari són recursos d'educació ambiental adreçats respectivament a l'alumnat de secundària i primària, que la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat elaboren des de ja fa disset anys.

Article
Els premiats han impulsat projectes educatius vinculats a la sostenibilitat i la salut

L’acte d'entrega dels premis va tenir lloc dimarts 18 de juny, a les 18.30 h a l'auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Article

Prop de 500 alumnes han pres part en 11 projectes participatius

Butlletí