La delegació catalana marxa a la cimera del clima de Durban

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
30/11/2011
La delegació catalana que participarà a la Cimera de Canvi Climàtic de les Nacions Unides, encapçalada per Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, marxa avui cap a la ciutat sudafricana de Durban on representants dels governs del món, d'organitzacions internacionals i societat civil debatran fins divendres de la setmana vinent el procés internacional de lluita contra el canvi climàtic.

Catalunya hi participa en qualitat de regió, defensant l'important paper dels governs subnacionals en la lluita contra el canvi climàtic.

A la passada Cimera de Cancún, els governs locals i subnacionals van aconseguir una important fita en ser reconegut, per primera vegada en un document oficial, el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, el secretari Llebot té programades diferents intervencions com a copresident nord de la Xarxa de Governs Regionals pel Desenvolupament Sostenible, nrg4sd, com a membre del Cimate Group i també com a convidat per altres regions europees. Igualment, està previst que realitzi diverses reunions bilaterals amb altres estats i regions.  

La 17a Conferència de les Parts (COP17) de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic té lloc del 28 de novembre al 9 de desembre a Durban (Sudàfrica). El lloc on es desenvoluparan les negociacions és al Inkosi Albert Luthuli International Convention Centre  (ICC).  

Podeu descarregar aquí l'agenda d'actes a Durban del secretari Llebot i aquí les polítiques climàtiques a Catalunya.

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Butlletí