La delegació catalana marxa a la cimera del clima de Durban

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
30/11/2011
La delegació catalana que participarà a la Cimera de Canvi Climàtic de les Nacions Unides, encapçalada per Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, marxa avui cap a la ciutat sudafricana de Durban on representants dels governs del món, d'organitzacions internacionals i societat civil debatran fins divendres de la setmana vinent el procés internacional de lluita contra el canvi climàtic.

Catalunya hi participa en qualitat de regió, defensant l'important paper dels governs subnacionals en la lluita contra el canvi climàtic.

A la passada Cimera de Cancún, els governs locals i subnacionals van aconseguir una important fita en ser reconegut, per primera vegada en un document oficial, el seu paper en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, el secretari Llebot té programades diferents intervencions com a copresident nord de la Xarxa de Governs Regionals pel Desenvolupament Sostenible, nrg4sd, com a membre del Cimate Group i també com a convidat per altres regions europees. Igualment, està previst que realitzi diverses reunions bilaterals amb altres estats i regions.  

La 17a Conferència de les Parts (COP17) de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic té lloc del 28 de novembre al 9 de desembre a Durban (Sudàfrica). El lloc on es desenvoluparan les negociacions és al Inkosi Albert Luthuli International Convention Centre  (ICC).  

Podeu descarregar aquí l'agenda d'actes a Durban del secretari Llebot i aquí les polítiques climàtiques a Catalunya.

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí