La deixalleria de Palau-Solità i Plegamans reparteix de franc compost per adobar la terra

Font: Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans
08/03/2012 - 00:00

Tots els ciutadans de Palau-solità i Plegamans que ho desitgin poden acudir a la Deixalleria Municipal per recollir compost que s'ha obtingut mitjançant la recollida selectiva de matèria orgànica.  Els ciutadans que vulguin recollir el seu compost han d'acudir a la Deixalleria Municipal amb un recipient i emportar-se'n fins a 50 litres per persona i dia.

Amb el repartiment gratuït de compost provinent de residus orgànics es pretén tancar el cicle de la matèria orgànica a la comarca i recompensar l'esforç de separar-la. La major part de la fracció orgànica dels residus municipals de la comarca es tracta a la Planta de Biometanització de Can Barba, on es genera biogàs a partir dels residus. Amb aquest combustible es produeix energia elèctrica per abastir més de 1.300 llars de la comarca. A més del biogàs, la planta produeix 3.000 tones de compost apte per a l'agricultura i l'ús domèstic.

 El repartiment gratuït de compost és una iniciativa que duu a terme el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental junt amb diversos ajuntaments. Compta, igualment, amb el suport de la Diputació de Barcelona i amb l'empresa CIPO, que s'encarrega de distribuir les saques de compost a les diferents deixalleries.

La Deixalleria Municipal de Palau-solità i Plegamans es troba al carrer Santa Margarida de Boada Vell, 16 (Polígon Industrial Riera de Caldes). Està oberta tot l'any, excepte els dilluns i els festius. L'horari d'obertura, de dimarts a dissabte, és de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 19.00h. Els diumenges, de 9.00 a 14.00h.

Relacionats

Notícia

Les persones adjudicatàries podran conrear-les per l’autoconsum durant un termini de tres anys

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Butlletí