La Conca de Barberà ja recicla al voltant del 80% dels residus

Font: Consell Comarcal de la Conca de Barberà

11/01/2021 - 13:14

A dos mesos de la posada en marxa del nou servei de recollida selectiva de residus porta a porta a 7 municipis i quasi els 15 municipis amb contenidors tancats ja activats, han passat del 51,52% al 78,80% de percentatge en reciclatge.

La comarca ha generat el passat mes novembre un 60% menys de material de rebuig mercès a la posta en marxa del nou sistema de recollida d’escombraries que potencia la recollida selectiva. En concret el rebuig ha passat  de 378 tones recollits el mes de novembre de 2019, a 149 tones, d’aquest passat mes de novembre.

S’hi afegeix també un augment important de la matèria orgànica recollida de forma selectiva, que ha passat de  121 tones a 190 tones, el qual suposa un augment d’un 56%. Una matèria orgànica, també, de molt bona qualitat, amb una reducció d’impropis molt alta.

Un altre increment molt important ha estat el dels envasos i plàstics. El mes de novembre de l’any 2019 els contenidors de plàstic van recollir unes 39 tones d’aquest material, mentre que el passat mes de novembre aquesta xifra ha pujat fins als més de 66 tones, un augment del 68,70%.

L’increment en el paper i cartró domèstic amb contenidors s’ha mantingut, ja que partíem d’una recollida molt efectiva. Per contra, el cartró comercial és on es detecta la pujada de 13 a 29 tones, suposant un increment del 118,2%, degut a l’increment de comerços de tota la comarca que s’han adherit a aquest tipus de servei.

El vidre en aquest mes de novembre s’ha detectat un increment del 31,5 %, passant de 29 a 39 tones.

De forma paral·lela, un altre factor que s’està detectant és el fort increment en la utilització de les deixalleries municipals, amb un 20% més d’entrades de residus i un augment de les entrades d’usuaris. A més amb la posada en funcionament del servei de recollida de restes vegetals els quals ja se n’han fet més de 180 serveis a domicilis i del servei de voluminosos els quals ja en son més de 90 usuaris.

El novembre la Conca de Barberà ja compta amb els 7 municipis amb porta a porta implantat, ja que es va implantar de forma escalonada tot l’octubre. Aquesta implantació ha tingut els seus problemes, però aquest novembre les incidències s’han reduït de forma molt elevada.

Amb els contenidors intel·ligents, ja comptem amb la majoria de nuclis activats, i a partir de l’11 de gener ja estaran en la totalitat de la comarca.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Notícia

Aquesta iniciativa que es va realitzar a Montcada i Reixac, pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Butlletí