La Comissió Europea elogia Mollet per les seves polítiques ambientals

Font: Ajuntament de Mollet del Vallès
15/12/2015
L'alcalde de Mollet Josep Monràs i el regidor de Projectes Europeus, Raúl Broto, s'han reunit a Brussel·les amb la Direcció General de Medi Ambient de la UE després que Mollet hagi estat guardonada amb l'European Green Leaf 2015. La trobada ha servit per signar un acord de col·laboració amb la Comissió Europea, qui públicament ha elogiat Mollet per les seves polítiques adreçades al medi ambient.

Aquest acord de col·laboració amb la Direcció General de Medi Ambient de la UE ratifica el reconeixement de Mollet del Vallès pel seu compromís amb les polítiques adreçades a la sostenibilitat, a l'ús racional dels recursos i al creixement verd convertint-la  en ambaixadora verda europea. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament, en col·laboració amb la Comissió Europea, es compromet a seguir actuant en l'àmbit mediambiental i en fer-ne difusió per tal que la seva experiència pugui ser coneguda i compartida per d'altres ciutats europees. Per tot plegat, un cop més, l'alcalde Josep Monràs ha agraït "als treballadors municipals i a la ciutadania en general per haver contribuït a que la nostra ciutat demostri aquesta sensibilitat i aquest compromís amb el medi ambient". Un compromís  "que ens està portant a gaudir d'un entorn més saludable i a rebre el reconeixement internacional".  Monràs també va voler recordar que "moltes de les actuacions municipals que es fan no són competència municipal, però si són d'incumbència  municipal".   

De la seva banda, Raúl Broto, durant la seva intervenció davant la Direcció General de Medi Ambient, va posar l'èmfasi en que "malgrat ser una ciutat petita, el que minva la nostra capacitat d'inversions, seguim creient en aquest model de creixement i, per tant, a cada pas que fem, anem cap a un Mollet més verd i sostenible".  En aquest sentit, la Comissió Europea  va felicitar Mollet per aquest compromís i, alhora, es va comprometre a col·laborar amb l'Ajuntament per tal que se'n pugui fer difusió i que d'altres ciutats europees de característiques semblants puguin aprendre de la seva experiència i segueixin el mateix camí.

Relacionats

Notícia
Des de l'1 de gener del 2020

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha formalitzat el seu compromís en la lluita contra la crisi climàtica signant el Manifest per a la Declaració de l’Emergència Climàtica a Mollet a partir de l’1 de gener de 2020. L’equip de govern defensa que aquest document, que ha rebut contribucions i el suport de tots els grups municipals i parteix d’un compromís públic i compartit, és prou ampli perquè totes les sensibilitats polítiques es trobin representades en el que sens dubte és un repte de transcendència global.

Notícia
Mollet presentarà les seves polítiques en matèria de sostenibilitat i creixement verd a París

L’objectiu de la trobada ha estat compartir experiències entorn al medi ambient entre els diversos municipis i regions seleccionats  i aprofundir en les oportunitats que representen els projectes europeus o institucions com el Banc Europeu d’Inversions, pel que fa al finançament i suport tècnic en les diverses iniciatives per a accelerar l’acció climàtica a nivell local.

Notícia

A partir d’ara, els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició, treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre tot el relacionat amb l’emergència climàtica i el consum de plàstic per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Butlletí