La ciutat de Cornellà és finalista per obtenir el premi Fulla Verda Europea 2017

La Comissió Europea atorga aquest premi a ciutats que demostren un fort compromís amb el medi ambient i promouen la conscienciació entre la seva ciutadania.
05/05/2016 - 13:45

Cornellà de Llobregat és, juntament amb Galway (Irlanda) i Mikkeli (Finlàndia), una de les tres finalistes per obtenir el premi de la Fulla Verda Europea 2017, que atorga la Comissió Europea (CE).

La distinció European Green Leaf s'atorga, des de l'any 2015, a ciutats d'entre 20.000 i 100.000 habitants que demostrin un fort compromís amb el medi ambient i promoguin la conscienciació entre la seva ciutadania, generant creixement i llocs de treball verds.

Cornellà ha estat seleccionada pels seus esforços per contrarestar les limitacions de la seva situació dins de l'àrea metropolitana, amb la manca d'espais verds i alt volum de trànsit que això suposa, a través de diversos projectes ambientals, com és el cas del 'Cornella Natura', un pla per millorar l'equilibri de la ciutat i el seu entorn mitjançant la creació de zones verdes integrades dins i al voltant de la ciutat.

L'objectiu d'aquest premi, segons la CE, és reconèixer a les ciutats que demostren un bon historial mediambiental i el compromís amb la generació de creixement verd, animar les ciutats a desenvolupar activament la consciència ambiental i la participació de la ciutadania, i identificar les ciutats que són capaces d'actuar com a 'ambaixadores verdes' i per animar a altres ciutats a avançar cap a uns millors resultats de sostenibilitat. Les tres finalistes s'han seleccionat entre vuit aspirants, que podien provenir de qualsevol país membre de la Unió Europea, a més de Suïssa, Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

Els guanyadors del premi Fulla Verda Europea i de la distinció Capital Verda Europea 2018 (que es concedeix a ciutats de més de 100.000 habitants compromeses amb el desenvolupament sostenible) es donaran a conèixer el 22 de juny a Ljubliana (Eslovènia), actual Capital Verda Europea.


Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric.

Notícia

L'alcalde Manuel Reyes, juntament amb el president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells, la plataforma de l'Olla del Rei i les entitats veïnals, han unit forces en signar una carta adreçada a la Generalitat.

Notícia

La ciutat del Baix Llobregat es converteix així en el tercer municipi català a obtenir aquest reconeixement, després que Cornellà de Llobregat i Mollet del Vallès el guanyessin el 2019 i 2015 respectivament.

Butlletí