La Campanya de vigilància d'incendis forestals a les comarques de Barcelona acaba amb 90 incendis

Font: Diputació de Barcelona
08/09/2014 - 00:00
La Campanya d'Informació i Prevenció d'Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, ha tancat amb un total de 90 incendis, dels quals 57 han estat forestals, amb un total de 13,9 ha afectades. El conjunt de la campanya, iniciada el 15 de juny, no acabarà fins al proper divendres, 12 de setembre, pel que fa als territoris inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals.

 

Al llarg d'aquests dos mesos i mig que ha estat activa la campanya, s'han produït un nombre d'incendis similars a altres anys, sí bé la superfície afectada ha estat molt inferior. En aquest sentit cal remarcar que malgrat que la climatologia ha ajudat a disminuir els efectes dels focs, hi ha hagut alguns dies amb un nombre important de conats d'incendi, similars a altres anys, però que gràcies a una ràpida detecció i actuació, s'han pogut neutralitzar amb més efectivitat.

Cal senyalar també la important tasca realitzada per l'equip de vigilants del programa, que han informat sobre el perill de focs i a fer ús de bones pràctiques en zones forestals, a un total de 49.947 persones. Aquests avisos han estat bàsicament per detecció de punts de risc, detecció d'agressions al medi ambient i accions de dissuasió d'infraccions a la reglamentació contra incendis.

El Pla d'Informació i Vigilància (PVI) 2014 d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona ha constat d'un total de 112 rutes de vigilància, cadascuna d'elles dotada amb equips de vigilants amb vehicle per poder cobrir tot el territori. En conjunt, s'han vigilat més 470.000 ha de boscos de les comarques de Barcelona, amb un dispositiu integrat per 334 persones.

El Pla, que es va posar en marxa el 15 de juny amb un pressupost de 2,7 milions d'euros, va finalitzar l'1 de setembre, però fins al 12 de setembre quedarà operativa la campanya de guaites als parcs naturals de les comarques de Barcelona.

El programa ha comptat amb la participació de 265 ajuntaments, deu consells comarcals i nou federacions d'ADF.

AdjuntMida
Image icon PVI_2014_BAIXA.jpg41.94 KB

Relacionats

Butlletí