La Biciescola del BACC ja ha ensenyat prop de 4.000 adults a anar en bici

La mitjana d'edat dels inscrits oscil·la entre els 43 i 48 anys, amb clara majoria de dones
Redaccio
18/02/2010

Un total de 3.643 adults han après a anar en bicicleta a Barcelona des del 2002, any en què va obrir les portes la Biciescola per adults del Bicicleta Club de Catalunya (BACC).

L'any passat, el projecte va registrar 597 inscrits (un 85% dones per un 15% d'homes), amb una mitjana d'edat de 45 anys. De fet, les xifres confirmen que hi ha més dones que homes que no saben anar en bicicleta: al llarg dels anys de vida de la Biciescola, el tant per cent de dones inscrites ha oscil·lat entre el 85 i el 90%. Pel que fa a l'edat dels alumnes, la mitjana s'ha registrat entre els 43 i 48 anys, sent el 2008 l'any en què es va arribar a la mitjana d'edat més alta.

Guerra al sedentarisme
Actualment el 40% de la població catalana és totalment sedentària o mínimament activa -segons l'última Enquesta de Salut Pública de 2006- i la inactivitat física és un dels deu factors de risc que contribueixen a l'aparició de malalties cròniques que, d'altra banda, són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats. La Biciescola es presenta, doncs, com una vacuna que combat el sedentarisme promovent l'activitat física i la salut.

En aquest sentit, d'entre tots els alumnes que van passar per la Biciescola durant el 2009, un 21% eren persones adultes totalment sedentàries, és a dir, no practicaven cap tipus d'activitat física i, un cop acabada la formació a la Biciescola, van fer un pas cap a convertir-se en adults físicament actius. La Biciescola es felicita per aquestes dades ja que el percentatge d'inactius l'any passat va augmentar respecte 2008, en què era només del 16%. És per causa d'aquests èxits que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya recolza la Biciescola amb el Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable.

La novetat del 2009: la biciteràpia
L'any passat el projecte va introduir una novetat de formació que té a veure amb el benestar personal i emocional relacionat amb la bici: la Biciteràpia.

La biciteràpia consisteix en itineraris en bicicleta pel front marítim i pels parcs costaners de Barcelona, combinats amb sessions de tècniques de relaxació a la sorra de la platja  o a la gespa d'un jardí. Tot plegat en un entorn natural que permet l'alumne gaudir de la sensació de llibertat i el convida a la relaxació.

El BACC recomana la Biciteràpia com a recepta contra l'estrès i com a una experiència que potencia la il·lusió en temps de crisi. Igual que les altres activitats de la Biciescola, la Biciteràpia es gaudeix en grup, fet que enriqueix molt més la formació.

Per a aquest 2010, la Biciescola del BACC es proposa seguir incrementant el nombre d'usuaris de la bicicleta a la ciutat, millorar la seguretat a través del domini de la bici i perfeccionar la formació i el civisme dels usuaris que utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport.

Més informació: Biciescola per adults

Relacionats

Acte
04/06/2020 - 18:00
Activitat Virtual
Acte
23/01/2020 - 09:00
La Sala - Espai Francesca Bonnemaison Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona
Acte
08/11/2019 - 17:00
Porta principal Restaurant Sopa

Butlletí