Josep Maria Querol, II Premi Acusticat

27/04/2022 - 14:25

De les 6 candidatures presentades en aquesta segona edició del premi, el Dr. Josep Maria Querol i Noguera ha recollit, a mans de l’Alcaldessa de Granollers, la Sra. Alba Barnusell, i Andreu Balastegui, professor de la UPC i i membre del LEAM, el guardó honorífic com a II Premi ACUSTICAT. Fundador i Primer President de l’ACCA (Associació Catalana de Consultors Acústics).

 

Josep Maria Querol és un incombustible mestre acústic apassionat dels sonòmetres. Doctor en Enginyeria Tèxtil i Industrial, amb més de 40 anys al món de l’acústica, el soroll i les vibracions, des de l’estudi de la sordesa professional al disseny i aïllament acústic d’habitatges i recintes d’activitat i la docència universitària. Gran arxiver i historiador de sonòmetres.

En el seu discurs d’agraïment, Querol ha reinvidicat a l’administració catalana una inversió de més recursos i espai per a més professionals en un “departament del soroll propi” a l’administració que no depengui sempre d’altres departaments (Lumínic, Atmosfèric).

A la foto. d'esquerra a dreta, Higinia Arau i Josep Maria Querol, Premis Acusticat 2020 i 2022 respectivament.


Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquests dies s’està fent el desplegament de sonòmetres en diferents carrers dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia per mesurar els nivells de soroll nocturn en aquests espais amb l’objectiu de comprovar si aquests carrers o places poden considerar-se zones acústicament tensionades en horari nocturn.

Notícia

El soroll procedent del trànsit rodat és un problema estès a les ciutats i les evidències sobre les seves conseqüències en la salut de nens i nenes encara són escasses. Ara, un estudi realitzat en 38 centres escolars de Barcelona ha suggerit que el soroll del trànsit en els col·legis té un efecte perjudicial sobre el desenvolupament de la memòria de treball i la capacitat d'atenció de l'alumnat de primària. Els resultats d'aquesta recerca liderada per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) s'han donat a conèixer en la revista PLoS Medicine.

Notícia

Les grans capitals catalanes estan començant a treballar els seus plans de zones de baixes emissions (ZBE), similars a la que ja funciona Barcelona. Les primeres que hauran de tenir els seus plans enllestits, abans del 2023, són les poblacions de més de 50.000 habitants.

Butlletí