Joan Antoni Baron reivindica el paper dels governs locals per avançar cap a la sostenibilitat

Font: Diputació de Barcelona
21/05/2010
El diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, ha participat avui en la VI Conferència Europea de Ciutats i Pobles sostenibles que se celebra a Dunkerque (França). Baron ha explicat el Pacte d'alcaldes i alcaldesses que la Diputació impulsa entre els municipis de la província i al que ja se n'hi han adherit més de 130. Ho ha fet dins d'una taula rodona sobre els progressos de la sostenibilitat local a Europa

Segons Joan Antoni Baron, el Pacte d'alcaldes i alcaldesses «és un repte mediambiental, econòmic i social transcendental en la lluita contra el canvi climàtic i posa de manifest la importància dels poders locals en aquesta lluita». La reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, el foment de les energies renovables i l'eficiència i estalvi energètic són els eixos sobre els que es desenvolupen les actuacions que els ajuntaments tenen previstes per assolir els objectius del Pacte. Aquestes actuacions tenen un clar component econòmic i de generació d'ocupació. Concretament, i pel que a la província de Barcelona, està prevista una primera inversió de 500 M€ fins l'any 2012, i es calcula que poden generar al voltant de 5.000 llocs de treball en polítiques energètiques.

El coordinador de l'Àrea de Medi Ambient, Ferran Vallespinós, també ha participat en una altra sessió de la Conferència per explicar el model d'implantació de l'Agenda 21 a la província de Barcelona i la cooperació entre els diversos nivells de l'administració. En aquesta sessió també han intervingut representants municipals portuguesos, francesos i danesos.

La Diputació de Barcelona forma part del comitè directiu de la campanya europea de Ciutats i Pobles Sostenibles, organitzadora de la Conferència. A la trobada hi participen també representants de diversos municipis de la província.

Relacionats

Acte
03/11/2020
Centre Cívic de Vallvidrera. Carrer dels Reis Catòlics, 16. Barcelona
Article
Exposició virtual


A l'exposició virtual Treballem per una energia sostenible t'exposem el paper de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible. 

Reportatge
Article de Núria Marín, Presidenta de la Diputació de Barcelona

Ajuntaments i Diputació ens hem posat en primera línia de la crisi de la COVID-19, gens aliena a l'emergència ambiental. I ho estarem en la postpandèmia, tot i que per a això reclamem més reconeixement institucional i capacitat de despesa i inversió.

Butlletí