Ja es pot seguir en directe el niu d'una parella d'àligues perdigueres al Parc del Garraf

Les imatges de la 'webcam' es complementen amb un bloc on s'expliquen les evolucions de la parella
Redacció
03/03/2010

Per cinquè any consecutiu, es pot seguir en directe per internet la nidificació d'una parella d'àligues perdigueres o cuabarrades (Aquila fasciata) del Parc del Garraf. La gravació es porta a terme des de l'any 2003 en el marc del Programa del Pla de seguiment i conservació de l'àliga perdiguera, espècie en perill d'extinció.

El 26 de febrer la Diputació de Barcelona va connectar la webcam que pren imatges a una de les tres parelles d'àligues perdigueres que viuen al Parc del Garraf. Es tracta d'una parella jove que l'any passat era immadura i no va arribar a pondre ous. Mentre acaben de condicionar el niu, s'espera que en els propers dies ponguin un o dos ous.

El 2009 es va poder veure la nidificació d'una altra parella. Enguany, però, aquesta ha estat foragitada del seu niu per una fagina. A l'arxiu de vídeos de la web de la Xarxa de Parcs Naturals es poden veure aquestes imatges i les de la preparació dels dos nius, així com de les nidificacions que han tingut lloc des de l'any 2003.

Al Parc del Garraf existeixen tres parelles que hi nidifiquen però, els tècnics i biòlegs que segueixen l'àliga, han pogut saber que una quarta parella que viu fora de l'àmbit protegit hi té la seva àrea de campeig (hi caça el menjar) i que ja està nidificant.

A més de poder seguir tota la informació de la nidificació d'aquest 2010 a la webcam de l'àliga perdiguera, també s'ha obert un bloc on s'expliquen les evolucions de la parella.

AdjuntMida
Image icon Imatge de la 'webcam'26.19 KB

Relacionats

Entrevista

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies. Aquesta és la conclusió principal d’ un estudi científic realitzat a la ciutat de Valls per investigadors del grup de recerca en Conservació, Biodiversitat i Canvi Global de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) encapçalats per Jaume Marlès. Aquest estudi pioner aporta algunes claus als gestors i tècnics per afavorir la naturalització de les ciutats.

Butlletí