Instal·len la fotovoltaica més gran del Maresme

Està previst que l'energia solar obtinguda generi 400.000 kWh a l'any d'electricitat
Font: Diari Maresme
11/03/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

La coberta del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme amb una superfície de 2.150 metres quadrats, ja acull la coberta solar fotovoltaica més gran de la comarca. Segons informa el Diari Maresme, està previst que l'energia solar obtinguda mitjançant la nova coberta solar generi 400.000 kWh a l'any d'electricitat a partir del segon semestre d'aquest any. Si s'extrapola al consum domèstic, aquesta energia equival al consum d'electricitat anual de 400 persones. D'altra banda, amb la nova coberta fotovoltaica serà possible estalviar anualment l'emissió a l'atmosfera de 160 tones de CO2; el mateix efecte que provocaria plantar 8.000 arbres en un any.

Segons el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb seu a Mataró, amb aquesta nova instal·lació "s'ha assolit una nova fita en l'aposta per ser un referent en l'aprofitament de les energies renovables".

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon (FOTO: Diari Maresme)18.07 KB

Relacionats

Article

La companyia municipal Aigües de Mataró posa en marxa una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta per beure i evitar adquirir envasos de plàstic innecesaris. El repartiment de cantimplores i la instal·lació de noves fonts públiques són algunes de les accions d’aquesta iniciativa.

Notícia

L’Ajuntament de Mataró i Ecovidrio han posat en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. La campanya consisteix en informar a tots els bars, restaurants i hotels de la ciutat sobre l’obligatorietat de separar els residus d’envasos de vidre tal com recull la legislació vigent i es lliuraran cubells gratuïts amb la finalitat de facilitar la separació dels residus de vidre als establiments.

Notícia

Els tianencs Carles Campos i Francesc Giró han unit forces per aconseguir engegar a Tiana un projecte d’autoproducció sostenible amb plaques fotovoltaiques de la mà de la cooperativa Som Energia. El principal avantatge d’aquesta compra col·lectiva és que el preu de la instal·lació acaba essent molt econòmic.

Butlletí