Instal·len deu caixes niu pels eriçons del Parc Agrari

També s'ha editat un tríptic que explica als agricultors com protegir aquesta espècie
Marc Pidelaserra / Llobregatmedia.com
26/03/2009

Membres de la fundació Galanthus, juntament amb tècnics del Parc Agrari del Baix Llobregat, han instal·lat deu caixes niu per a eriçó clar (Atelerix algirus). La desena de nius s'han col·locat a marges de camps de cultiu de la Pava (Gavà), on anteriorment s'havia detectat la presència d'aquesta espècie.

A l'hora de fer el cau, l'eriçó clar s'instal·la als marges dels cultius aprofitant les masses de vegetació, les construccions humanes, munts de llenya i altres estructures similars, cosa que fa que sovint la pròpia activitat agrícola pugui malmetre'ls. Per tal de protegir i conservar aquest mamífer, propi dels espais agraris, i també per tal de comprovar l'eficàcia dels nius artificials per a eriçons, s'han instal·lat deu caixes niu als marges de conreus on s'ha observat altres caus d'aquesta espècie. Al llarg d'aquest any es farà un seguiment d'aquests nius artificials per comprovar-ne l'eficàcia.

És en aquest mateix sentit que la Galanthus, amb el suport del Parc Agrari, ha editat el tríptic "Parlem d'eriçons". El fullet, que va dirigit principalment als agricultors, conté una explicació de les característiques d'aquesta espècie d'eriçó i les mesures que cal prendre per tal de protegir-lo. El tríptic es difondrà principalment als agricultors de l'àmbit del Parc i als ajuntaments del Baix Llobregat. Així mateix, estarà disponible al la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari.

La col·locació de caixes niu i l'edició del tríptic "Parlem d'eriçons" s'encabeixen dins del projecte Eriçons, endegat l'any 2006 i que compta amb el suport del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquest projecte té com a objectiu estudiar la població d'eriçons clars que es va detectar al Parc Agrari i que es considera la colònia d'eriçons d'aquesta espècie més septentrional en una zona costanera.

Més informació: Web del Projecte Eriçons | Web de Galanthus

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Exemplar d'eriçó clar14.35 KB

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí