Inici del projecte Horts-Escola a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
02/03/2016 - 15:12

El projecte pretén establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal de Manlleu. 

El passat 29 de febrer es va iniciar el projecte Hort-Escola, una iniciativa conjunta entre el servei de medi ambient, l’àrea d’educació i l’àrea de promoció social i personal, salut pública i consum de l’Ajuntament de Manlleu. S’ha iniciat el projecte a l’escola Bressol Colors. 

El projecte vol establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal. En concret, cada escola tindrà un referent d’horticultor/a de la xarxa d’horts municipals, que visitarà l’hort escolar acompanyat del biòleg Pere Crosas, que ja fa aquest acompanyament de forma voluntària des de fa temps. Durant les visites s’ajudarà l’escola a  fer les feines que a cada època pertoqui i s’explicarà als nens/es i mestres mètodes i pràctiques d’horticultura ecològica. 

L’objectiu és fer un treball intergeneracional entre hortolà/na i infants/joves i treballar l’apoderament d’aquestes persones que tenen molts coneixements per poder transmetre. A l’hora també s’intenta fer partícips als hortolans/a com a pares de l’escola en activitats del centre. 

D’entrada el projecte es dirigeix a escoles bressol i escoles de primària del municipi, tot i així es pot ampliar a escoles de secundària. 

La intenció és que els hortolans i hortolanes facin diferents visites a l’hort del centre educatiu i que l’escola que vulgui pugui també visitar els horts on té la parcel·la el seu hortolà/na de referència. 

El passat dilluns 29 de febrer es va començar el projecte a l’escola Bressol Colors on la Hafida Ouadi, hortolana dels horts de la Platja del Dolcet, juntament amb en Pere Crosas van explicar als nens i nenes el concepte d’hort i la importància que hi tenen les plantes aromàtiques. A part del treball a l’hort aquestes plantes els serviran més endavant per treballar els colors, les olors, etc. 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Més de mil persones participen a la campanya “A Manlleu actuem pel canvi climàtic!”

La campanya 'A Manlleu actuem pel canvi climàtic' s'ha fet els dies de Porc i Cervesa. Aquest projecte respon a la proposta més votada pel darrer Consell Municipal de la infància (Curs 2018-19): dur a terme una campanya de sensibilització entorn del canvi climàtic.

Article

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i, malgrat l'excepcionalitat provocada per la COVID-19, la Mancomunitat La Plana ho vol celebrar amb una campanya de sensibilització adreçada a la població dels municipis mancomunats.

Butlletí