Inici del projecte Horts-Escola a Manlleu

Font: Ajuntament de Manlleu
02/03/2016 - 15:12

El projecte pretén establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal de Manlleu. 

El passat 29 de febrer es va iniciar el projecte Hort-Escola, una iniciativa conjunta entre el servei de medi ambient, l’àrea d’educació i l’àrea de promoció social i personal, salut pública i consum de l’Ajuntament de Manlleu. S’ha iniciat el projecte a l’escola Bressol Colors. 

El projecte vol establir una col·laboració estable entre les escoles i les persones que cultiven parcel·les a qualsevol de les quatre zones d’horta municipal. En concret, cada escola tindrà un referent d’horticultor/a de la xarxa d’horts municipals, que visitarà l’hort escolar acompanyat del biòleg Pere Crosas, que ja fa aquest acompanyament de forma voluntària des de fa temps. Durant les visites s’ajudarà l’escola a  fer les feines que a cada època pertoqui i s’explicarà als nens/es i mestres mètodes i pràctiques d’horticultura ecològica. 

L’objectiu és fer un treball intergeneracional entre hortolà/na i infants/joves i treballar l’apoderament d’aquestes persones que tenen molts coneixements per poder transmetre. A l’hora també s’intenta fer partícips als hortolans/a com a pares de l’escola en activitats del centre. 

D’entrada el projecte es dirigeix a escoles bressol i escoles de primària del municipi, tot i així es pot ampliar a escoles de secundària. 

La intenció és que els hortolans i hortolanes facin diferents visites a l’hort del centre educatiu i que l’escola que vulgui pugui també visitar els horts on té la parcel·la el seu hortolà/na de referència. 

El passat dilluns 29 de febrer es va començar el projecte a l’escola Bressol Colors on la Hafida Ouadi, hortolana dels horts de la Platja del Dolcet, juntament amb en Pere Crosas van explicar als nens i nenes el concepte d’hort i la importància que hi tenen les plantes aromàtiques. A part del treball a l’hort aquestes plantes els serviran més endavant per treballar els colors, les olors, etc. 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manlleu inicia la prova mitjançant la tecnologia LoRaWAN. La solució, desenvolupada per Bettair, permetrà al consistori monitorar en temps real els nivells de contaminants de l’atmosfera.

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Notícia

A través de l'ajuntament, Consell Comarcal i la Cooperativa Agroecològica l'Aresta cerquen propietaris de terrenys que els tinguin en desús per fer-hi horts i recuprar la terra per al sembrat.

Butlletí