Informadors ambientals vetllaran pel bon ús de l'espai públic a Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament ha incorporat 10 treballadors ambientals, dins un Pla d'Ocupació Local, en la que és la continuïtat de la campanya: Sumes o Restes?
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
01/07/2011 - 00:00

Aquest 30 de juny, la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia i el regidor de personal, Miquel Àngel Gargallo, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han presentat una part del grup d'informadors que, fins el mes de novembre, realitzaran tasques d'informació ambiental, com la d'explicar als vianants quin és l'ús correcte dels contenidors, del mobiliari urbà, de les bones pràctiques referents als animals domèstics, del servei gratuït de neteja de grafits a les façanes, de la bonificació del 40% amb l'ús de la targeta del Punt Net o recordant-los el telèfon gratuït d'informació Oficina VNG-net 900 102 630.

El personal contractat també informarà als comerços del bon ús que cal donar als contenidors i de cadascuna de les fraccions, del servei gratuït de recollida de cartró porta a porta de Càritas, del servei gratuït de neteja de façanes.

També se'ls informarà  de les diferents bonificacions de la taxa d'escombraries, ja que l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix als comerços i petites empreses diferents serveis i prestacions que afavoreixen la bona gestió dels seus residus i els recompensa amb diferents tipus de bonificacions que poden arribar fins el 60%.

Qualitat ambiental a la platja
Aprofitant la temporada estiuenca, també es realitzaran accions més específiques adreçades als usuaris de les platges vilanovines, per tal de mantenir-los informats sobre els objectius de qualitat ambiental que realitza l'Ajuntament, el Pla d'Usos i la Carta de Serveis de les platges. Per reforçar aquesta acció es repartirà entre els banyistes ventalls i cucurutxos amb informació de diversa índole.

A banda de les accions més directes al ciutadà, l'equip de treballadors també farà tasques de detecció d'actituds incíviques en relació al mal ús dels contenidors o del mobiliari malmès a la via pública per notificar la seva reparació, així com la supervisió dels treballs de neteja i recollida, entre d'altres. 

Per tal que tothom els pugui identificar, els informadors i informadores aniran uniformats amb una samarreta blanca amb el logotip "Jo +" i una gorra de color groc.

 

Relacionats

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Article

Vilanova i la Geltrú aposta des de l'any 2019 per reduir l'impacte ambiental de les Comparses i per un Carnaval més sostenible, afavorint la utilització de caramels ecològics, amb menys repercussió en el medi ambient que els caramels estàndards.

Butlletí