Informadors ambientals vetllaran pel bon ús de l'espai públic a Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament ha incorporat 10 treballadors ambientals, dins un Pla d'Ocupació Local, en la que és la continuïtat de la campanya: Sumes o Restes?
Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
01/07/2011 - 00:00

Aquest 30 de juny, la regidora de Serveis Viaris, Glòria Garcia i el regidor de personal, Miquel Àngel Gargallo, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han presentat una part del grup d'informadors que, fins el mes de novembre, realitzaran tasques d'informació ambiental, com la d'explicar als vianants quin és l'ús correcte dels contenidors, del mobiliari urbà, de les bones pràctiques referents als animals domèstics, del servei gratuït de neteja de grafits a les façanes, de la bonificació del 40% amb l'ús de la targeta del Punt Net o recordant-los el telèfon gratuït d'informació Oficina VNG-net 900 102 630.

El personal contractat també informarà als comerços del bon ús que cal donar als contenidors i de cadascuna de les fraccions, del servei gratuït de recollida de cartró porta a porta de Càritas, del servei gratuït de neteja de façanes.

També se'ls informarà  de les diferents bonificacions de la taxa d'escombraries, ja que l'ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix als comerços i petites empreses diferents serveis i prestacions que afavoreixen la bona gestió dels seus residus i els recompensa amb diferents tipus de bonificacions que poden arribar fins el 60%.

Qualitat ambiental a la platja
Aprofitant la temporada estiuenca, també es realitzaran accions més específiques adreçades als usuaris de les platges vilanovines, per tal de mantenir-los informats sobre els objectius de qualitat ambiental que realitza l'Ajuntament, el Pla d'Usos i la Carta de Serveis de les platges. Per reforçar aquesta acció es repartirà entre els banyistes ventalls i cucurutxos amb informació de diversa índole.

A banda de les accions més directes al ciutadà, l'equip de treballadors també farà tasques de detecció d'actituds incíviques en relació al mal ús dels contenidors o del mobiliari malmès a la via pública per notificar la seva reparació, així com la supervisió dels treballs de neteja i recollida, entre d'altres. 

Per tal que tothom els pugui identificar, els informadors i informadores aniran uniformats amb una samarreta blanca amb el logotip "Jo +" i una gorra de color groc.

 

Relacionats

Article

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí