Indústria obre el termini per a les ajudes del Pla Renove de pneumàtics

13/06/2011 - 00:00

El Ministeri d'Indústria ha obert aquest 10 de juny el termini per accedir a les ajudes recollides al Pla Renove de pneumàtics, que preveu un descompte de 80 euros pel canvi de les quatre rodes. Només beneficia, però, els pneumàtics que compleixen els requeriments d'eficiència energètica, seguretat i emissió de soroll marcats per l'IDAE, l'Institut de Diversificació i Estalvi Energètic, i que són només cinc models de tres marques: Pirelli, GT Radial i Nankang. Les ajudes es poden demanar fins al 15 de desembre o fins que s'esgotin els 4,8 milions d'euros amb què ha estat dotada aquesta iniciativa.

El Pla Renove de Pneumàtics contempla la renovació de fins a un màxim de 240.000 pneumàtics, l'equivalent a 60.000 vehicles, que el sector ha considerat molt reduït, doncs el mercat espanyol de reposició d'aquest component mou anualment 18 milions d'unitats. Segons Indústria, l'aplicació d'aquesta mesura generarà un estalvi energètic calculat en 1,86 tones equivalent de petroli a l'any.

Les sol·licituds es canalitzaran a través dels punts de venda i instal·lació adherits voluntàriament al pla, els quals es troben en procés de registre i acreditació des del dia 10 de maig i fins que s'acabi el programa.

Fins a aquest dijous s'havien formulat prop de 4.000 sol·licituds d'adhesió de diferents punts de venda i instal·lació, de les quals prop de 1.300 han estat validades. Els punts de venda i instal·lació podran comprovar en temps real, mitjançant una aplicació online, la disponibilitat de fons i efectuar una reserva dels pneumàtics. El comprador es beneficiarà directament del descompte en la factura de compra.

El principal fabricador i venedor de pneumàtics a Espanya, Michelín, no s'ha adherit a aquest programa per considerar que no hi ha igualtat de condicions i produeix confusió entre els consumidors, a l'espera de l'aprovació de l'etiquetatge europeu, que certificarà de forma independent l'eficiència de cada pneumàtic des de novembre de 2012.

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí