Inaugurat el Centre de Desenvolupament Forestal del Parc del Castell de Montesquiu

Redacció
22/11/2011 - 00:00
El nou Centre de Desenvolupament Forestal ha estat inaugurat aquest 22 de novembre, seu del Centre de Formació Forestal especialitzada a La Solana, del Parc del Castell de Montesquiu.

El nou Centre de Desenvolupament Forestal ofereix formació forestal especialitzada amb els objectius de millorar la formació professional de les persones que treballen en el món forestal aportant qualificació, experiència, adquisició de tècniques i metodologies de treball, hàbits d'higiene i de seguretat laboral. També permet fomentar la inserció laboral de les persones formades i enfortir la competitivitat i la cohesió social del territori.

L'equipament és propietat de la Diputació de Barcelona i està gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura des l'any 2006 com a escola de formació forestal. Anualment dóna formació entre 70 i 80 alumnes. Fins ara, en aquests cinc anys, ja hi ha passat més 500 alumnes. Aquest any s'ha fet una intervenció integral a la planta baixa de l'edifici a través del programa Leader de la Generalitat de Catalunya.

El Centre ofereix formació d'especialista en l'ús de la desbrossadora, la serra mecàinica, la tala d'arbres petits, mitjans i grans, especialista en trepa i rescat i tècniques de desembosc amb maquinària forestal.

És el primer centre que acredita els coneixements pràctics del treball a bosc amb una certificació europea proposada per l'NTC (actualment City & Guilds-NPTC).

El Centre ha estat inaugurat pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat per la presidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, per l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, i pel director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Escorihuela.

Durant l'acte de presentació del nou Centre, Salvador Esteve, ha destacat la col·laboració entre entitats públiques i privades. «Aquest model mixt de cooperació dóna resultats molt positius», ha afirmat. I ha afegit que «projectes com aquest posen en valor el territori».

L'alcalde de Vidrà, Josep Anglada, que va ser un dels pioners del projecte; ha agraït la implicació i suport de totes les administracions i ha recordat que «hem trigat divuit anys a dignificar aquest sector, perquè fins ara la formació s'havia d'anar a fer a l'estranger».

Actualment, el Centre també treballa en la investigació de noves línies formatives com són els treballs forestals en els corredors de les línies elèctriques i els processos d'extracció de suro.

Municipis: 

Relacionats

Acte
02/05/2023 - 09:00
Plaça de la República, 9 baixos. Montesquiu
Notícia

Montesquiu estrena un nou punt verd per a la gestió de restes de material vegetal procedent de la poda i neteja de jardins domèstics i espais verds municipals.

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Butlletí