Inaugurat a Caldes d'Estrac el parc fotovoltaic més gran del Maresme

Font: Ajuntament de Caldes d'Estrac
16/01/2012 - 00:00
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha inaugurat aquest 14 de gener a Caldes d'Estrac el parc fotovoltaic més gran de la comarca del Maresme, un aparcament amb una superfície de 2.407 metres quadrats. Segons el consistori,  l'aparcament - que funciona a ple rendiment des de mitjan mes de setembre- està previst que generi uns 441.000 kWh anuals, que representen uns 90.000 euros d'ingressos cada any.

L'alcalde de Caldes, Joaquim Arnó, va mostrar al conseller les noves instal·lacions de l'aparcament fotovoltaic, on s'han instal·lat 1.440 mòduls fotovoltaics de 230 Wp cadascun, repartits sobre les pèrgoles que ocupen la superfície de l'aparcament a peu de carretera N-II (a l'entrada al municipi).

En el recorregut per les instal·lacions del renovat aparcament, conseller i convidats a l'acte van comprovar també l'eficiència energètica de tota la instal·lació, que compta a més amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. El conseller Recoder va mostrar el seu interès per la demostració en temps real de diversos vehicles exposats durant l'acte, gentilesa de l'associació Volt Tour. A través d'un monitor es podia seguir l'estalvi energètic dels vehicles endollats a la xarxa -cotxes i motocicletes- i la seva traducció en euros estalviats.

J. Arnó, va mostrar la seva satisfacció per ‘haver apostat per un projecte rendible en un moment complicat, que acabarà reduint costos i generant una energia d'uns 441.000 kWh per any, aproximadament'.

L'alcalde va emmarcar la construcció del parc fotovoltaic dins el programa d'accions per a la millora ambiental, complint el compromís adquirit en el Pacte d'Alcaldes per la Sostenibilitat. Entre aquestes accions destaca la renovació i millora realitzada a tota la xarxa d'enllumenat públic del poble, que ha permès la reducció de més del 21% de consum, la instal·lació l'any passat de plaques tèrmiques a les escoles municipals, així com al pavelló poliesportiu municipal, pendent d'executar.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va posar Caldes com exemple de poble sostenible i va felicitar la ciutadania en general i el govern en particular, ‘per la visió de futur desenvolupada amb aquest projecte d'aparcament fotovoltaic des d'un punt de vista ambiental'.

Recoder va destacar la idoneïtat de l'aposta per produir amb energies renovables així com ‘la capacitat de recursos que és capaç de generar una instal·lació com la d'aquest aparcament',  i va encoratjar a tots els presents a realitzar accions d'estalvi ambiental, ‘el medi ambient és rendible a nivell local, empresarial i fins i tot a nivell familiar'.

De fet, en gairebé dos mesos, fins a primers de novembre, l'energia generada per aquestes plaques ha estat de 39.057 quilowatts, que ha representat uns ingressos de 7.956,93 euros. I en funció del rendiment del conjunt de la instal·lació pot arribar a cobrir el 70% de l'enllumenat públic.

Cal destacar que el parc fotovoltaic de Caldes és una de les inversions més destacades dels darrers anys al municipi, finançada amb un crèdit de 2 milions d'euros concedit pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i que previsiblement rendirà més d'un milió de benefici, un cop s'hagin complert els 25 anys d'explotació que es contemplen en els contractes ja signats.

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Notícia

L'Ajuntament vol una xarxa de reg que aprofiti les aigues freàtiques que discorren per la riera

Per aquest motiu, ha demanat 300.000 euros de subvenció a Europa

Notícia

El projecte s’obre a la participació ciutadana per compartir i recollir propostes amb una primera sessió pública el 14 de maig, presentacions als consells de participació, i també amb activitats d’exploració d’espais naturals on es preveu fer intervencions.

Butlletí