Inauguració oficial de les obres del camí fluvial del Tenes a Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès
17/05/2016 - 11:48

Dimecres, 11 de maig, va tenir lloc la inauguració oficial de les obres d’arranjament i connectivitat dutes a terme aquests darrers mesos al tram final del camí fluvial del riu Tenes, al seu pas per Parets del Vallès

L’acte va comptat amb la presència de l’alcalde de Parets del Vallès i president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, qui ha estat acompanyat dels alcaldes de la subconca del Tenes, Josep Serra, de Lliçà de Vall; Ignasi Simón, de Lliçà d’Amunt, i Anna Guixà, de Sant Quirze Safaja. També hi eren pressents el  vicepresident de la Divisió Industrial de l’empresa Grifols, Carlos Roura, i representants de Barnasfalt, empresa encarregada de les obres, així com regidors i tècnics del consistori paretà.

Tots els assistents han fet a peu un petit recorregut d’aquest nou tram de prop de 2,2 km, que va des de l’avinguda Josep Tarradellas fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu. En concret, han pogut veure com s’ha solucionat la part més complicada del projecte, que era obrir el tap final, d’uns 340 m, que impedia el pas, i donar continuïtat al camí, per enllaçar-lo amb Montmeló, on es troba amb el camí fluvial del Besòs, i tot remuntant una mica, amb els camins dels rius Congost i Mogent.

Aquesta actuació forma part d’un projecte mancomunat, que estem duent a terme ajuntaments i Consorci i que té per objectiu adequar, endreçar i fer més segurs i transitables els prop de 31 km de camí fluvial que té el riu Tenes”, ha explicat Mingote. “Aquesta però era una de les parts més importants del projecte”, ha matisat, “ja que ens obre múltiples oportunitats, com ara poder anar en bicicleta o corrent des de Sant Quirze Safaja fins a mar”. En aquest sentit, el pròxim 29 de maig, el Consorci celebrarà la XIV Bicicletada del Besòs-Decabike que, per primer vegada, tindrà recorregut al Tenes, amb sortida a Parets del Vallès i arribada a Sant Adrià de Besòs (22,5 km).

Després d’aquests treballs de millora, aquest tram de camí disposa ara d’una amplada de 2 m pràcticament en tot el seu recorregut, on s’hi han instal·lat també tanques als punts més perillosos i proteccions a les torres elèctriques i s’hi ha col·locat senyalització vertical. L’objectiu és “unificar la senyalèctica a tots els municipis per on passa el riu i que hi hagi informació quilomètrica entre ells”, ha puntutalitzat també l’alcalde.

Les obres, que han tingut un cost final de 98.000 euros, són finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les actuacions contemplen la preservació natural de l’ecosistema amb la supervisió dels tècnics municipals, Martí i Franch redactor del projecte, el Consorci del Besòs i l’ACA.

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Butlletí