Inauguració oficial de les obres del camí fluvial del Tenes a Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès
17/05/2016 - 11:48

Dimecres, 11 de maig, va tenir lloc la inauguració oficial de les obres d’arranjament i connectivitat dutes a terme aquests darrers mesos al tram final del camí fluvial del riu Tenes, al seu pas per Parets del Vallès

L’acte va comptat amb la presència de l’alcalde de Parets del Vallès i president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote, qui ha estat acompanyat dels alcaldes de la subconca del Tenes, Josep Serra, de Lliçà de Vall; Ignasi Simón, de Lliçà d’Amunt, i Anna Guixà, de Sant Quirze Safaja. També hi eren pressents el  vicepresident de la Divisió Industrial de l’empresa Grifols, Carlos Roura, i representants de Barnasfalt, empresa encarregada de les obres, així com regidors i tècnics del consistori paretà.

Tots els assistents han fet a peu un petit recorregut d’aquest nou tram de prop de 2,2 km, que va des de l’avinguda Josep Tarradellas fins a tocar a Montmeló, pel marge esquerre del riu. En concret, han pogut veure com s’ha solucionat la part més complicada del projecte, que era obrir el tap final, d’uns 340 m, que impedia el pas, i donar continuïtat al camí, per enllaçar-lo amb Montmeló, on es troba amb el camí fluvial del Besòs, i tot remuntant una mica, amb els camins dels rius Congost i Mogent.

Aquesta actuació forma part d’un projecte mancomunat, que estem duent a terme ajuntaments i Consorci i que té per objectiu adequar, endreçar i fer més segurs i transitables els prop de 31 km de camí fluvial que té el riu Tenes”, ha explicat Mingote. “Aquesta però era una de les parts més importants del projecte”, ha matisat, “ja que ens obre múltiples oportunitats, com ara poder anar en bicicleta o corrent des de Sant Quirze Safaja fins a mar”. En aquest sentit, el pròxim 29 de maig, el Consorci celebrarà la XIV Bicicletada del Besòs-Decabike que, per primer vegada, tindrà recorregut al Tenes, amb sortida a Parets del Vallès i arribada a Sant Adrià de Besòs (22,5 km).

Després d’aquests treballs de millora, aquest tram de camí disposa ara d’una amplada de 2 m pràcticament en tot el seu recorregut, on s’hi han instal·lat també tanques als punts més perillosos i proteccions a les torres elèctriques i s’hi ha col·locat senyalització vertical. L’objectiu és “unificar la senyalèctica a tots els municipis per on passa el riu i que hi hagi informació quilomètrica entre ells”, ha puntutalitzat també l’alcalde.

Les obres, que han tingut un cost final de 98.000 euros, són finançades per l’Ajuntament de Parets, l’empresa Grifols, la Diputació de Barcelona i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Durant el mes de juny s’ha dut a terme la darrera tanda de mostrejos per avaluar la qualitat de l’aigua del riu Besòs arran de l’incendi a les instal·lacions de l’empresa Ditecsa, a Montornès del Vallès, produït a mitjan desembre de 2019.

Acte

Butlletí