Impuls a la qualitat del transport públic de la Vall del Tenes

Font: Diputació de Barcelona
27/09/2010

La Diputació de Barcelona, els quatre ajuntaments que formen la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes i l'Ajuntament de Parets del Vallès han signat aquest 23 de setembre un conveni de col·laboració que té com objecte millorar les condicions de tres carreteres locals per tal d'impulsar l'oferta de transport públic que tot just comença a la zona, posant-lo en situació de competitivitat respecte del vehicle privat.

Mitjançant aquest conveni, la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, realitzarà les actuacions necessàries en l'àmbit de les carreteres que gestiona per tal d'implementar les millores necessàries. En aquest sentit, executarà les obres de senyalització vertical i horitzontal, consistents en el repintat de les marques vials, i substituirà la senyalització vertical de les carreteres BV-1435, BV-1602 i BV-1604, per les quals discorre la línia de servei de transport públic regular de viatgers 'Barcelona - Parets del Vallès - Lliçà de Vall - Lliçà d'Amunt - Santa Eulàlia de Ronçana - Bigues i Riells'.

També durà a terme la instal·lació semafòrica a la cruïlla del carrer Aragó i l'Avinguda Catalunya de Parets del Vallès, i realitzarà l'adaptació semafòrica de tot el recorregut, donant prioritat al pas dels autobusos que presten el servei de transport públic regulars de viatges a les tres carreteres.

A l'acte de signatura, la diputada d'Infraestructures, Anna Hernández, va destacar que «Les carreteres locals tenen una la funció social molt important, ja que són les que han incrementat els seus usos. Són les donen accés als equipaments, a les urbanitzacions o als polígons industrials», va dir la diputada. En aquest sentit, Anna Hernández va explicar la feina que es fa des de la Diputació, possibilitant «que aquestes carreteres siguin espais amables i confortables i disposin dels elements potenciadors del transport públic. Una alternativa sostenible i respectuosa amb el medi ambient», va assenyalar.

Per la seva part, l'alcalde de Lliçà d'Amunt i president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes, Ignasi Simón va mostrar la seva «satisfacció perquè el BusExpress sigui ja una realitat, impulsada l'any 2007 per l'associació de Promoció del Transport Públic, que ha comptat amb el suport de la Generalitat, en el que tots els alcaldes hem cregut i que ara, en la primera fase d'implantació compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona».

L'alcalde va fer un primer balanç de la posada en marxa del BusExpress, el passat 5 de juliol. En aquest sentit, va dir que «la seva eficàcia està demostrada». Durant el primer mes de funcionament l'han utilitzat un total de 3.021 persones, amb un temps de durada del transport entre Barcelona i Lliçà d'Amunt de 27 minuts.

 

Relacionats

Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Butlletí