Igualada vol assumir la titularitat del servei d’aigua, que no vol dir municipalitzar

Font: Ràdio Igualada
12/04/2016 - 08:42

L'Ajuntament d'Igualada està estudiant la manera d’assumir la titularitat del servei d’aigua, però aquest fet no té res a veure amb el model de gestió d’aquest servei. Una vegada l’Ajuntament pugui assumir la titularitat del servei haurà de decidir quin és el millor model per gestionar l’aigua a Igualada.

Ho ha volgut deixar clar el tinent d’alcalde, Jordi Pont, en el decurs de la tertúlia política celebrada a Ràdio Igualada. Pont reconeix que estan estudiant la manera d’assumir la titularitat del servei d’aigua, però aquest fet no té res a veure amb el model de gestió d’aquest servei. Pont reconeix que assumir la titularitat del servei no afectarà en res el tipus de gestió que hi ha actualment, i afirma que seguirà sent com s’està fent fins ara. Tot i així, Pont diu que aquest és el primer pas per, amb temps, decidir quin és el millor model per Igualada i que això no repercuteixi en un augment de preu del rebut de l’aigua. El tinent d’alcalde explica que llavors haurem de decidit un model que pot anar des de:

1) demanar la “Dispensa a la Generalitat”, és a dir, comunicar a la Generalitat que no vols assumir el servei.

2) municipalitzar el servei, el que vol dir assumir-ho tot; l’empresa i els treballadors.

3) quedar-nos en un punt mig. A la llarga, segons Pont, és tenir un model com el que existeix, actualment, amb el servei de recollida d’escombraries.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament d'Igualada cedeix el terreny adjacent a la depuradora del Rec perquè els adobers la puguin ampliar i iniciar un projecte de reutilització de l'aigua.

Article

L'Ajuntament d’Igualada i Aigua de Rigat han estat premiats amb el premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible que otorga la publicació especialitzada Mobilicat.

Acte

Butlletí