Igualada reconeguda a la Conferència Internacional de Bona Governança per la gestió de residus

Font: Ajuntament d'Igualada
19/07/2013 - 00:00

Els dies 14 i 15 de juliol, tècnics de l'Ajuntament d'Igualada han participat en la Conferència Internacional de Bona Governança a Nivell Local que s'ha dut a terme a Varna (Bulgària) i que, concretament, se centrava en l'Establiment d'aliances per a una millor governança de l'Ajuntament d'Aksakovo. Aquesta ciutat búlgara és una de les tres agermanades amb Igualada, juntament amb la italiana Lecco i la portuguesa Guimaraes.

I ha estat en aquesta conferència on la bona pràctica presentada per Igualada referent a la gestió de residus urbans ha sigut la més ben valorada i l'alcalde d'Aksakovo, Atanas Stoilov, ha lliurat una distinció als representants de la capital de l'Anoia.

A la conferència hi han pres part, a banda d'Igualada que actuava com a partner principal de la trobada, els municipis de Möckmühl (Alemanya), Cherasco (Itàlia), Setúbal (Portugal) i Cernavoda (Romania), aquesta última com a ciutat convidada.

Els diferents municipis han exposat fins a deu exemples de bones pràctiques en la gestió municipal. Igualada ha explicat les seves accions referents a la participació juvenil en polítiques de joventut, a la gestió de residus urbans i a la innovació en el funcionament de l'Administració local.

En acabar les exposicions, totes elles han estat valorades i votades pels presents, entre els quals també hi havia nombrosos tècnics i alcaldes dels municipis més petits de la regió que encapçala Aksakovo. Però ha estat la bona pràctica referent a la gestió de residus urbans, la que ha obtingut una distinció.

Durant aquesta trobada també s'han celebrat taules rodones de treball per aprofundir en temes com l'elaboració i el seguiment de pressupostos, el finançament dels serveis públics, l'administració electrònica o la transparència en l'Administració. L'Ajuntament d'Igualada ha estat convidat, fruit d'aquestes jornades, a participar en diferents projectes a Romania i a visitar el municipi alemany de Möckmühl, precisament per treballar l'àmbit de reciclatge de residus.

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia

El Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima obriran de forma ininterrompuda especialment en les hores de més calor entre les 12 h i les 18 h

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Butlletí