Igualada pren les primeres mesures contra la sequera i la manca d’aigua

Font: Regió7

13/06/2022 - 20:26

Igualada ha constituït el Comitè de Sequera i ha pres les primeres mesures per reduir els consums d’aigua a la ciutat. De fa dies que es pateix per les aigües subterrànies que són la principal captació d’aigua d’Igualada i l’entorn. L’aqüífer de Carme-Capellades pateix l’estrès de l’escassa precipitació. La comissió també té com a funció «fer un seguiment i control de les mesures marcades per adequar el consum d’aigua», segons han explicat fonts municipals.

El consum habitual per habitant d’Igualada es troba per sota del màxim marcat en època d’alerta per sequera, però Igualada pren mesures que comporten la limitació del consum global d’aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia, un consum màxim que el regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat «que es troba per sobre del consum normal i habitual de la ciutat, que és inferior, de per si, a aquest que es marca en època d’alerta».

Són unes primeres mesures, per prendre consciència i, de moment, sense crear alarmes innecessàries. Altres mesures que s’han activat per l’alerta per la sequera hidrològica de l’aqüífer Carme-Capellades són les limitacions particulars per a determinats usos urbans, tal com limitacions en el reg de jardins i zones verdes, prohibició de l’ompliment de fonts ornamentals, prohibicions als particulars en la neteja de carrers, paviments o façanes. S’han de recompensar també les extraccions d’abastiment d’aigua que passen a ser d’un 30% de l’aqüífer i un 70% provenen del Ter-Llobregat. En els darrers anys, Igualada ha pogut connectar la seva xarxa amb els sistema Ter-Llobregat, que li pot garantir tant la quantitat com la qualitat. L’aigua dels sistema Ter-Llobregat, però, li surt més cara.

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat d’Igualada ha destacat que la capital de l’Anoia «ha fet els deures, hem reduït el consum per compromís amb el medi ambient i per solidaritat amb els veïns i veïnes però, alhora, exigim a les administracions responsables que actuïn amb els municipis que no han fet aquests deures i no s’han preparat per aquesta situació de sequera hidrològica».


 

 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Un total de 51 municipis de set comarques en l'àmbit del Consorci d'Aigües de Tarragona passaran a l'escenari d'alerta, amb caràcter preventiu, arran del descens de volums de l’embassament de Mequinensa, tot i que les demandes estan garantides.

Notícia

En les darreres setmanes s'han implementat un seguit de mesures amb l'objectiu d'estalviar aigua dels espais i equipaments públics davant de la sequera. En concret, s'ha tancat el reg del Terrall perquè en pugui fer ús la pagesia en cas de necessitat i s'ha prioritzat l'ompliment de les piscines davant del reg de la gespa d'aquest recinte. També s'han traslladat a l'ombra les jardineres municipals i s'han aplicat restriccions a les fonts públiques i als equipaments esportius.

Notícia

Sant Feliu ha desplegat una sèrie de mesures per donar compliment al decret d'excepcionalitat per sequera hidrològica de la Generalitat de Catalunya. 

Butlletí