Igualada posa en marxa el primer sortidor de bioetanol del país

El bioetanol és un substitutiu de la gasolina fabricat a partir de vegetals rics en sucre
Font: Aj. Igualada
25/10/2008 - 00:00

Aquesta setmana s'ha posat en marxa a Igualada el primer sortidor de bioetanol de Catalunya. Aquest biocombustible neix amb l'objectiu de convertir-se en el substitutiu ecològic de la gasolina com el biodiesel ho és del diesel. L'operador anoienc Petromiralles preveu que podrà oferir-lo pròximament a totes les seves estacions. 

El bioetanol és un carburant ecològic i renovable, un substitutiu de la gasolina fabricat a partir de vegetals rics en sucre. El biocombustible permet reduir el consum dels combustibles fòssils i  les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Petromiralles ja distribueix aquest nou combustible a l'estació de les Comes en tres variants diferents. La BIOE5 conté un 5% de bioetanol i un 95 % de gasolina i la poden utilitzar tots els cotxes. La BIOE10 té un 10 % de bioetanol i la poden usar els vehicles de menys de 40 anys. Finalment, la BIOE85 conté un 85% de bioetanol i és exclusiu per a una nova generació de cotxes, els flexifuel, que funcionen indistintament amb bioetanol o gasolina.

Precisament, l'ajuntament d'Igualada ja experimenta amb un cotxe flexifuel de la casa Saab. D'aquesta manera, el consistori continua apostant per l'estalvi i el desenvolupament d'energies renovables. En aquest sentit, alguns dels vehicles de la flota de la policia local són híbrids.

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia

El Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima obriran de forma ininterrompuda especialment en les hores de més calor entre les 12 h i les 18 h

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Butlletí