Hostalric gairebé triplica la xifra de recollida selectiva durant el primer mes del porta a porta

31/05/2021 - 10:28

Aquest dimarts 18 de maig s’ha complert un mes just de l’inici del nou model de recollida de residus porta a porta a Hostalric. I complerts els primers 30 dies de vigència els resultats obtinguts corroboren l’aposta decidida que han fet l’Ajuntament d’Hostalric i el Consell Comarcal de la Selva per aquest nou sistema que té com a objectiu principal millorar les xifres de recollida selectiva a la vila.

En aquest sentit, durant el primer mes de funcionament gairebé ja s’ha triplicat la xifra de reciclatge a Hostalric. Així, si abans de l’inici del porta a porta la recollida selectiva se situava al municipi en un 32%, ara ja s’eleva fins al 86%; molt per sobre del 60% de recollida selectiva mínima que exigeix la Unió Europa a tots els municipis.

Nil Papiol, alcalde d’Hostalric, posa en valor aquests resultats i agraeix a tots els veïns i veïnes la seva col·laboració. “Sense el compromís i la responsabilitat dels hostalriquencs i hostalriquenques seria impossible obtenir aquestes xifres. Som conscients que el canvi de model ha generat durant aquestes primeres setmanes algunes incerteses i lògics mals de cap, ja que es tracta d’una gran novetat que ens afecta a totes i a tots. Però els resultats ens indiquen que el canvi ha merescut la pena i que el porta a porta era imprescindible i una garantia d’èxit”.

Sergi Regàs, regidor d’Espai Públic, defensa que “des de l’Ajuntament hem posat i seguirem posant al servei de tots els nostres veïns i veïnes els recursos necessaris per a garantir que el porta a porta se segueixi desplegant de forma efectiva i el més còmodament possible. Aquests resultats són esperançadors i un èxit com a poble, i això ens anima a seguir apostant des de l’equip de govern per convertir Hostalric en un referent arreu del nostre territori en matèria de sostenibilitat i preservació i cura del medi ambient”.

El rebuig i l’orgànica, les fraccions que més noten el canvi de model

L’augment exponencial de la recollida selectiva a Hostalric s’ha fet visible especialment durant aquest primer mes de funcionament del porta a porta en les fraccions de rebuig i orgànica. Així, la recollida de rebuig ha descendit del 68,15% al 13,84%; mentre que la recollida d’orgànica ha augmentat del 10,98% al 50,90%.

Pel que fa a la resta de fraccions, la recollida d’envasos ha crescut del 7,15% al 16,46%; la recollida de paper, ha augmentat del 7,88% al 11,77%; i la fracció de vidre ha millorat d’un 5,84% a un 7,03%. 

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’agent durà a terme tasques d’assessorament a la població sobre el nou model de recollida de residus i supervisarà que el servei es desplega correctament al municipi.

Notícia

La població d'Hostalric implanta el nou sistema de recollida porta a porta el dilluns diumenge 18 d'abril. Per aquest motiu, durant les properes setmanes s'organitzaran diferents punts de repartiment de cubells dirigits a la població i als comerços . Amb tot, el dissabte 17 d'abril la campanya arribarà al seu punt àlgid amb la retirada dels contenidors del carrer.

Notícia

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

Butlletí