Guiteras preconitza un nou model de paisatge urbà a partir de la reconnexió camp-ciutat

Font: Diputació de Barcelona

14/06/2017 - 12:52

El vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, ha participat avui al 2n Congrés de Paisatge Urbà que se celebra fins demà al CaixaFòrum de Barcelona, amb la ponència “Reconnexió camp-ciutat: cap un nou model de paisatge urbà”. En la seva intervenció Guiteras ha assenyalat que «cal renaturalitzar la ciutat i donar qualitat de vida a les persones que hi viuen, i això només ho podem fer amb la creació de connectors verds i connectors alimentaris, i un bon exemple d’això és el parc Agrari del Baix Llobregat».

En el debat posterior a la ponència, en la que s’ha comptat amb la participació de Sebastià Jornet, de la Federació de Municipis de Catalunya i amb Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Sabadell, Guiteras també ha remarcat que «un 90% de la població catalana habita a l'àrea metropolitana de Barcelona, i aquesta concentració fa que s'estressin els recursos naturals que disposem, com l’aigua o els aliments».

En aquesta línia, Guiteras ha assenyalat que «necessitem ciutats intel·ligents que tinguin una visió d'un tot. La ciutat pot ser eficient però si no té en compte l'entorn no serà ciutat mai intel·ligent», per remarcar que «entenem el territori com un sistema agrourbà. Les ciutats no s'acaben on s'acaba l'asfalt, és per això els ciutadans cal que estiguin connectats amb l'entorn».

Guiteras també a dit que aquesta funció de connectar ciutat i món rural ho fa molt bé la Diputació de Barcelona amb BCN Smart Rural, un  projecte  d’especialització i competitivitat territorial (PECT) cofinançat amb la UE i que busca, per un cantó, que els boscos esdevinguin econòmicament viables i, per l'altre, reconnectar el món urbà i el món rural.


 

Relacionats

Acte
Notícia
Foto: Equip tècnic del Parc Natural del Montseny

Foto: Equip tècnic del Parc Natural del Montseny

Aquest treball cartogràfic i de caracterització de les masses forestals més fràgils del Parc Natural és una acció inclosa dins el projecte «Life Clinomics», coordinat per la Diputació de Barcelona i amb la participació de la Diputació de Girona.

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Butlletí