Greenpeace presenta a 'Age of Stupid' els impactes del canvi climàtic al futur

La pel·lícula s'estrenarà simultàniament a més de 40 països el proper 22 de setembre
Redacció
16/09/2009 - 00:00

El proper 22 de setembre, coincidint amb la celebració de l'Assemblea General de Nacions Unides a Nova York, que tractarà sobre canvi climàtic, Greenpeace estrenarà la pel·lícula Age of Stupid. Madrid, Barcelona, Saragossa, Bilbao i Vitòria són les cinc ciutats que viuran l'estrena global d'aquesta pel·lícula, al mateix temps que en més de 100 sales de cinema en més de 40 països d'Europa, Àsia, Orient Mitjà i Àfrica. Tots projectaran simultàniament la pel·lícula en directe, i pretendran així batre el rècord Guiness.

En la pel·lícula, el nominat als Oscar Pete Postlethwaite (En el nom del pare, Sospitosos habituals), interpreta un home solitari que viu a l'any 2055 en un món devastat pel canvi climàtic. En veure reportatges del dany causat uns quaranta anys enrere es pregunta: per què no vam fer alguna cosa per evitar-ho?

Greenpeace pretén amb aquesta pel·lícula que els caps d'estat prenguin consciència i es responsabilitzin davant l'acord per salvar el clima que han de negociar de cara a la Cimera del Clima de les Nacions Unides, que se celebra el proper desembre a Copenhaguen.

L'estrena simultània mundial començarà el 21 de setembre a Nova York, on formarà part de l'agenda d'actes de la setmana del clima de l'ONU. L'esdeveniment comptarà amb la presència de personalitats com Kofi Annan, exsecretari de l'ONU, o l'actriu Gillian Anderson. També estarà present el líder de Radiohead, Thom Yorke, que actuarà en directe. A més, es realitzarà una connexió satèl lit des de la glacera Petermann amb científics a l'Àrtic i des de la glacera que es fon a l'Himàlaia, que abasteix d'aigua potable a milions de persones a l'Índia i Bangladesh.

"Aquesta pel·lícula ens mostra la necessitat de tenir líders 'intel·ligents' que pactin un acord mundial prou ambiciós en la pròxima cimera de Copenhaguen el desembre com per salvar el clima", assenyala Juan López de Uralde, director de Greenpeace Espanya.

Age of Stupid ha estat finançada pel públic, gràcies a la venda d'accions a 223 individus i grups preocupats pel canvi climàtic.

A l'estat, l'estrena de la pel·lícula serà el dimarts 22 de setembre a les 19:00 h als següents cinemes:

Barcelona
- Cinema Icaria Barcelona. Centre Comercial El Centre de la Vila. Port Olímpic
- Cinesa Diagonal. Santa Fe de Neu Mèxic, s / n.

Bilbao
- Centre Comercial Megapark. Avda de la Ribera, s / n. Barri Ibarreta-Zuloko.

Madrid
- Cinemes Ideal. Plaza Jacinto Benavente.
- Cinesa Projeccions. El carrer de Fuencarral, 136.

Vitòria
Centre Comercial Gorbeia. Etxabarri - Ibiña. Zigotia.

Saragossa
Centre Comercial i d'Oci Plaça Imperial. Avda Diagonal, 8.

Tràiler de la pel·lícula a https://www.youtube.com/watch?v=qLq4wIEeXQc

Relacionats

Opinió

L’onada de calor fa que es torni a parlar de pobresa energètica, un problema estructural que dura tot l’any i que obliga a les entitats socials a redoblar esforços aquests dies per atendre totes les persones que puguin mostrar dificultats per mantenir una temperatura saludable a la llar. Projectes com el Cooltorise, finançat per la Unió Europea, busquen atendre i acompanyar a totes les persones que tenen dificultats per pagar les factures elèctriques.

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí