Granollers s'afegeix a la celebració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2015

Font: Ajuntament de Granollers
04/06/2015 - 00:00

D'una banda, es farà difusió de les actuacions i polítiques locals en matèria de sostenibilitat a la Fira Ecogrà, que comença divendres, Dia Mundial del Medi Ambient, i que s'allargarà tot el cap de setmana, a través d'un estand informatiu de l'Ajuntament de Granollers i del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona. L'espai també proposarà activitats infantils de sensibilització per a l'estalvi energètic, amb una programació de contes, jocs i tallers per a nens i nenes de 6 a 12 anys, amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), l'Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona, el Col·legi d'Aparelladors i el Consorci per a la Gestió de Residus del VO.  

La programació de la Setmana de l'Energia inclou activitats amb les escoles a la Tèrmica de Roca Umbert. El dia 9 de juny,  37 alumnes de sisè de l'escola Ponent (a les 10 i a les 11.30 h) i el 12 de juny, 23 de l'Educem (a les 10 h), faran el taller de promoció d'estalvi d'energia a la llar "Amb la casa sí que s'hi juga!".

D'altra banda, el Col·legi d'Aparelladors organitza el dia 12 de juny  al CTUG de Roca Umbert una jornada sota el títol "Podem arribar a un edifici amb consum zero?", centrada en l'estalvi energètic en l'edificació i adreçada tant a professionals com a particulars. La jornada començarà a les 10 del matí amb una conferència sobre la certificació energètica d'edificis a càrrec de l'ICAEN; seguirà amb exemples de telegestió per a l'eficiència energètica, a càrrec de Pere Clos i Albert Estapé, d'Estabanell Energia; tot seguit es visitarà la Tèrmica i a continuació es farà una xerrada sobre energies renovables en l'edificació, sistemes passius  d'estalvi energètic... A la tarda, els participants visitaran la planta comarcal de compostatge, on es genera energia amb biogàs. Les inscripcions per participar a la jornada, que és gratuïta,  poden fer-se a través del telèfon  93 860 32 06  (Servei Municipal de Medi Ambient) i per correu electrònic:

mediambientespaisverds@ajuntament.granollers.cat

El mateix dia 12, a les 20 h, la Tèrmica proposa la conferència "A la llum de la química", amb el divulgador científic i expresentador del programa de TV3 "Quèquicom" Marc Boada, que combinarà el contingut teòric amb el pràctic. Els assistents experimentaran en directe amb fenòmens relacionats amb l'emissió de llum, la descoberta del foc, dels metalls, de la pólvora o de l'electricitat.   

El mateix recinte de Roca Umbert acollirà, durant el mes de juliol, activitats lligades a la Setmana de l'Energia, en què participaran els nens i nenes dels casals d'estiu.

Relacionats

Article

La Fundació Rivus posa a disposició l’exposició sobre els amfibis i rèptils aquàtics presents a les conques del Besòs i de la Tordera.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El projecte preveu desplegar-se en un període de 20 anys amb una inversió de 36 M€, que permetrà, entre d’altres, renovar 73 km de canonades d’aigua

Butlletí