Granollers impulsarà una xarxa de calor amb biomassa als equipaments de Roger de Flor

Font: El 9Nou.cat

15/01/2019 - 17:40

L’Ajuntament de Granollers instal·larà durant l’any que ve una caldera de biomassa que subministrarà escalfor per als sistemes de calefacció i d’aigua calenta sanitària a cinc equipaments de la zona nord de Roger de Flor: el nou cinema Edison, a l’edifici del Centre Cultural; l’escola Salvador Espriu, l’Escola Municipal de Treball, l’escola municipal Salvador Llobet i l’institut Antoni Cumella. El projecte s’executarà a partir d’una aportació municipal d’uns 444.000 euros que se sumaran als prop de 200.000 euros que s’han aconseguit de la Diputació. Aquesta caldera, que substituirà les antigues de gas natural, permetrà un estalvi d’uns 12.300 euros a l’any.

Mayoral amb els regidors Terrades i Camps a la teulada del Centre Vallès. Ferran Polo

El consistori té en cartera una segona instal·lació que donarà cobertura a set equipaments més: la impremta municipal, el Taller d’Artistes i el Centre de Cultura Popular i Tradicional de Roca Umbert, l’escola Ferrer i Guardia, les pistes municipals d’atletisme, el pavelló del Parquet, el pavelló del Tub i l’institut Carles Vallbona. Està previst que el projecte s’executi entre l’any que ve i el 2020. Està pendent d’una ajuda de fons Feder que l’Ajuntament ha demanat. En aquest cas, representarà una inversió de 785.000 euros i un estalvi d’uns 28.000 euros anuals en combustibles fòssils.

En tots dos casos, l’Ajuntament ha fixat com a requisit la instal·lació de calderes que no contribueixin a augmentar la presència de partícules PM10 a l’atmosfera. Hauran de ser inferiors al límit de 40 micrograms per metre cúbic d’aire d’acord amb la normativa europea.

A més es preveu que les instal·lacions tinguin punts de presa de mostres de les emissions gasoses i de partícules i s’hi instal·lin filtres d’aire. També controls periòdics del control de les emissions. Per reduir al màxim les emissions, Albert Camps, regidor de Medi Ambient, ha assegurat que s’apostarà per gastar estella de fusta procedent de boscos de la zona impulsant, d’aquesta manera, una nova activitat econòmica i facilitant la reducció del risc d’incendi o de malalties als arbres.

Cinc equipaments amb plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum
L’Ajuntament de Granollers ha presentat aquest dilluns l’aposta per l’ús d’energies renovables. També de plaques fotovoltaiques que ja funcionen en quatre equipaments: el Centre Vallès, Can Muntanyola, el centre de Can Cabanyes i les oficies d’espais verds al Parc Firal. S’hi afegiran les noves plaques fotovoltaiques de la coberta de l’Escola Municipal de Treball, que ja estan en procés de licitació. L’execució dels treballs es finançarà amb els pressupostos participatius perquè va ser una de les inversions més votades per la ciutadania.

La instal·lació produirà uns 89.000 kWh/any que representen al voltant del 30% del consum elèctric de l’equipament escolar al llarg de l’any. És un percentatge d’autoconsum similar al que ja aporten les plaques fotovoltaiques de Can Muntanyola i del Centre Vallès.

De caldera de biomassa, ja n’hi ha una en funcionament al centre cívic de Palou.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Notícia

El nou enllumenat led permetrà millorar l’eficiència energètica i reduirà el consum i costos energètics

Notícia

 

Durant aquest juliol s'ha posat en marxa la nova instal·lació d'autogeneració elèctrica, que suposa un estalvi de despesa i d'emissions de CO2.

Butlletí