Google aposta per l'estalvi d'energia

El cercador anuncia PowerMeter, un programa per saber quanta energia consumim a casa
Redacció
13/02/2009

Fa unes setmanes, diversos mitjans donaven notícia de que fer servir el buscador més famós de la xarxa, Google, suposava emetre 7 grams de CO2 per cada cerca. La notícia es va demostrar falsa ben aviat, donant l'oportunitat als responsables de Google d'explicar tot el que la seva companyia fa per estalviar energia i, per tant, reduir les seves emissions de diòxid de carboni.

Una de les seves darreres iniciatives és PowerMeter, una eina que permetrà als usuaris saber quasi en temps real quin és el consum de gas i electricitat a casa seva i quins són els aparells que els estan consumint i en quina quantitat, de manera que pugui fàcilment establir estratègies per reduir la seva despesa energètica (el lema de la companyia és: "si pots mesurar-ho, pots millorar-ho"). De fet, la idea de Google no és original: al mercat ja es poden trobar comptadors intel·ligents que informen sobre el consum d'electricitat a casa, si bé Google vol popularitzar el sistema representant les dades de forma més senzilla i -potser el més important- a través d'un software gratuït i de codi obert.

Altres projectes
Però a més d'estar interessada en l'estalvi d'energia, la companyia fundada per Sergey Brin i Larry Page també investiga en el desenvolupament de fonts d'energia alternativa i renovable. Tots dos, per exemple, van posar capital per al naixement de Nanosolar, una companyia especialitzada en panells solars de baix cost, tan prims que es poden doblegar amb les mans. I a través de la seva fundació, Google.org, la companyia ha invertit milions de dòlars en projectes com els de BrightSource Energy o eSolar, empreses que volen construir gegantines plantes per produir energia solar a gran escala.

Més informació sobre PowerMeter

AdjuntMida
Image icon powermeter.jpg13.17 KB

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí