Girona presenta el #wasteinprogress, el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals

12/09/2016 - 11:01

L’esdeveniment, que se celebrarà del 6 al 8 de febrer de 2017 al Palau de Fires, és una oportunitat per posicionar la ciutat com a referent internacional en matèria de recollida de residus.

L’Ajuntament de Girona va presentar el #wasteinprogress, el Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals, que tindrà lloc del 6 al 8 de febrer de 2017 al Palau de Fires de la ciutat i que reunirà experts en la temàtica d’arreu del món. A la presentació hi van assistir l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost; el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Costabella; el conseller delegat d’Ecoembes, Oscar Martín, i la directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat.

El principal objectiu del Fòrum és posar en contacte administracions, empreses i tècnics especialitzats per analitzar i debatre conjuntament solucions innovadores i efectives en la recollida de residus municipals, precisament en un moment en el qual cal replantejar el model actual de gestió de residus, que en molts casos ha quedat obsolet.

Per Girona, la mostra constitueix una oportunitat per esdevenir ciutat líder en reciclatge i per demostrar alhora la voluntat de contribuir en el medi ambient i la sostenibilitat. “El Fòrum no és un congrés més; és molt ambiciós, és excepcional, i volem que es converteixi en un referent per a la resta d’Europa”, va afirmar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Actualment, Girona ostenta els millors resultats de recollida selectiva de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants. Tot i així, Madrenas ha reconegut que cal aprofundir encara més en la gestió eficient dels residus, i ha remarcat la importància de fixar-se en l’experiència d’altres ciutats.

Dotze ciutats com a model

En aquest sentit, el #wasteinprogress compta amb la proposta Ciutats in Progress, en què un total de 12 ciutats vindran a explicar 12 grans projectes d’èxit donant exemples a les administracions de models que poden implementar per fer més efectiva la recollida selectiva. Concretament, el Fòrum comptarà amb la presència de localitats d’arreu del món com San Francisco (EUA), Milà (Itàlia), Munic (Alemanya), Ljubljana (Eslovènia) o Anvers (Bèlgica). Representants de cadascuna d’elles vindran a exposar la seva experiència en un format plenari de conferències oferint informació específica de primera mà i d’elevat valor formatiu.

Un altre sector d’aquesta fira serà el Fòrum Innovació, on es presentaran projectes empresarials pioners que contribueixin a l’assoliment dels objectius de reciclatge. Aquests projectes seran seleccionats mitjançant una convocatòria prèvia. Per últim, el Fòrum també gaudirà d’una zona d’exposició per a empreses especialitzades que poden acompanyar i ajudar les administracions en tot aquest procés; serà l’anomenat Espai Empresa.

A través del web wasteinprogress.net es podran realitzar les inscripcions al Fòrum i consultar tota la informació al detall amb les novetats que vagin sorgint.

La Fira serà un punt de trobada entre administracions, empreses i tècnics especialitzats en un moment de constant evolució, tant tècnica com normativa, en la gestió de residus, amb l'objectiu d'oferir solucions innovadores a les administracions.

Organitzat per Fira de Girona i l'Ajuntament de la ciutat, es vol que sigui un dels exponents de la nova estratègia de creixement de Fira de Girona, amb mostres per adquirir projecció internacional i potenciar la captació d'esdeveniments professionals.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La iniciativa, impulsada per Ecovidrio i Disneyland París, vol inspirar els infants i fomentar un hàbit que contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. En el marc de la proposta, s’han instal·lat contenidors tematitzats amb alguns dels personatges més icònics de Disney en quatre punts de la ciutat

Article

L’Ajuntament de Girona dona suport a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, que compta amb l’adhesió de la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, i en què també participen les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d’Hostaleria de Girona. En la primera fase, s’han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les vies verdes i s’han afegit a la iniciativa 47 establiments propers a la ruta per reduir la petjada de carboni a la demarcació.

Article

Gràcies a la programació automatitzada, es podran controlar aspectes com la intensitat o la tipologia de llum de diversos fanals del carrer Figuerola. Es tracta d’una iniciativa liderada per la UMAT, en el marc del projecte Girona Ciutat Intel·ligent.

Butlletí