Girona informa sobre tots els productes fitosanitaris que s'utilitzen a la via pública

Font: Ajuntament de Girona
31/05/2016 - 08:38

El consistori prioritza l'ús de mètodes alternatius per sobre de la utilització de tractaments químics.

Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Girona publica al web municipal tots els productes fitosanitaris que es fan servir a la via pública. Es tracta tant dels productes que s’utilitzen per al control de plagues i animals com els que s’utilitzen als parcs, jardins i altres espais verds de la ciutat.

En les actuacions al municipi el consistori prioritza l’ús de mètodes alternatius per sobre de la utilització de tractaments químics, que només es fan servir en casos estrictament necessaris i adoptant sempre les precaucions i mesures adients per minimitzar els efectes sobre el medi i la població. A més, s’escullen sempre els productes que tenen una acció més específica i una toxicitat més baixa.

En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha manifestat el compromís municipal de “reduir l’ús de productes químics en el control de plagues i eliminar progressivament els productes de major toxicitat, com és el cas dels herbicides a base de glifosat”.

Les actuacions de control fitosanitari i de control de plagues urbanes que es fan a la via pública tenen per objectiu reduir les poblacions d’aquelles espècies que per la seva abundància o les seves característiques poden ocasionar problemes sanitaris, molèsties, perjudicis o pèrdues econòmiques a la ciutat. Berloso ha remarcat que la publicació dels productes que es fan servir “és un pas més en la transparència municipal”, un aspecte “especialment rellevant en aquests temes amb els quals la ciutadania és cada cop més sensible”.

Podeu consultar els productes que s’utilitzen a través del següent enllaç.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Sota el lema “Stop soroll!”, aquest any la iniciativa vol posar en valor les accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. A Girona, el trànsit és la principal font de sorolls. Amb la pandèmia hi ha hagut una disminució dels nivells acústics a tota la ciutat, i ara ja es treballa en un nou pla d’accions per combatre la contaminació acústica.

Notícia

L’ampliació incorpora vint municipis de l’entorn del Parc Natural, inclòs Falset, la capital del Priorat, que es converteix en l’única comarca de Catalunya que ha apostat en la seva totalitat per un projecte de protecció envers la contaminació lumínica. La zona rep la certificació com a Destinació Turística Starlight en reconeixement a la bona qualitat del cel nocturn.

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Butlletí