Girona dóna suport a la distribució de mercaderies amb un sistema de transport urbà sostenible

Font: Ajuntament de Girona
03/05/2016 - 11:54

La distribució de mercaderies pels carrers de Girona amb sistemes de transport sostenibles és una de les iniciatives per les quals s’aposta des de l’Ajuntament de Girona, tal com s’inclou al Pla de mobilitat urbana.

S’ha presentat el servei de missatgeria sostenible que ha posat en marxa Càritas Diocesana de Girona i Ecosol, l’empresa d’inserció laboral de l’entitat. Es tracta d’un tricicle elèctric anomenat El Tricicle Verd amb el qual s’oferirà un servei innovador, ecològic i sostenible de repartiment i distribució de paqueteria a partir del mes de maig a Girona. A més, a través d’aquest servei s’inserirà laboral persones en situació de vulnerabilitat social.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que des de l’Ajuntament de Girona s’aposta per trobar solucions innovadores, com la que s’ha presentat avui, per fer els lliuraments urbans de manera més eficient energèticament i amb menys impacte de soroll, de contaminació, de trànsit i d’ocupació de la via pública. “El que presentem avui és el punt d’inici. Ara s’ha de veure com evoluciona aquest sistema i mirarem si es poden desenvolupar altres idees”, ha afirmat Alcalà.

El Tricicle Verd, compta amb un vehicle de càrrega elèctrica, desenvolupat amb la col·laboració de la Universitat de Girona, el suport de l’Ajuntament de Girona, la participació de diverses empreses i el finançament d’Obra Social “la Caixa”. El vehicle és capaç de transportar fins a 180 quilos de pes i està pensat per al repartiment de paqueteria al centres de les ciutats.

El servei, anomenat “Repartim amb cor”, ofereix el repartiment final de paqueteria a altres empreses de transport des d’un magatzem centralitzat. En la primera etapa del llançament, el servei estarà disponible a la ciutat Girona, i l’àrea de cobertura comprendrà el Barri Vell, l’Eixample, Sant Narcís, la Devesa i Montilivi. El tricicle elèctric està dirigit a particulars, petits comerços i empreses de transport que necessiten un servei de repartiment ràpid i eficient al centre de les ciutats. Tal com han explicat la gerent d’Ecosol, Anna Güell, i el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, aquesta iniciativa permetrà inserir laboralment tres persones en un primer moment i es preveu que a mitjà termini se n’insereixin dues més. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

El consistori estudiarà cas per cas cada centre per tal d’implementar mesures que permetin allunyar-ne els cotxes per reduir la perillositat i la contaminació i per fer entorns més agradables. Es treballarà en tres fases d’actuacions: d’implementació immediata, d’embelliment i de consolidació

Acte
16/11/2023 - 00:00
Palau de Congressos de Girona
Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Butlletí