Girona aposta pel compostatge casolà

L’Ajuntament ofereix compostadors i assessorament professional als ciutadans que optin per aquesta bona pràctica
Redacció
17/05/2010

L'Ajuntament de Girona ha iniciat, aquest mes de maig, una nova campanya de compostatge casolà a través de la qual s'han repartit 30 compostadors de 420 litres per a gestionar les restes orgàniques i vegetals en el propi hort o jardí.

L'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha subvencionat la compra de compostadors i ha ofert un taller demostratiu i assessorament als ciutadans inscrits a la campanya. El taller, impartit per personal professional i experimentat, ha orientat els participants sobre les regles bàsiques del compostatge i sobre els problemes més comuns d'aquest procés. També s'ha donat resposta a tots els dubtes i s'ha facilitat una guia pràctica de compostatge editada pel propi ajuntament..

La campanya pretén sensibilitzar als ciutadans que el compostatge cassola és la millor opció per reciclar la poda, les restes del jardí, hort o terrassa i les restes orgàniques de menjar i cuina que es produeix en una llar, ja que els residus poden tornar a enriquir la terra d'on han sortit mitjançant el compostador que transformarà aquestes deixalles en un adob ric en nutrients.

Els ciutadans inscrits rebran assessorament telefònic durant els propers 4 mesos i una visita a domicili, el mes de juny, per part del personal professional per resoldre dubtes o problemes. Finalment, a l'octubre, hi haurà un segon i últim taller per parlar de les aplicacions del compost.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí