Girona aposta pel compostatge casolà

L’Ajuntament ofereix compostadors i assessorament professional als ciutadans que optin per aquesta bona pràctica
Redacció
17/05/2010

L'Ajuntament de Girona ha iniciat, aquest mes de maig, una nova campanya de compostatge casolà a través de la qual s'han repartit 30 compostadors de 420 litres per a gestionar les restes orgàniques i vegetals en el propi hort o jardí.

L'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat ha subvencionat la compra de compostadors i ha ofert un taller demostratiu i assessorament als ciutadans inscrits a la campanya. El taller, impartit per personal professional i experimentat, ha orientat els participants sobre les regles bàsiques del compostatge i sobre els problemes més comuns d'aquest procés. També s'ha donat resposta a tots els dubtes i s'ha facilitat una guia pràctica de compostatge editada pel propi ajuntament..

La campanya pretén sensibilitzar als ciutadans que el compostatge cassola és la millor opció per reciclar la poda, les restes del jardí, hort o terrassa i les restes orgàniques de menjar i cuina que es produeix en una llar, ja que els residus poden tornar a enriquir la terra d'on han sortit mitjançant el compostador que transformarà aquestes deixalles en un adob ric en nutrients.

Els ciutadans inscrits rebran assessorament telefònic durant els propers 4 mesos i una visita a domicili, el mes de juny, per part del personal professional per resoldre dubtes o problemes. Finalment, a l'octubre, hi haurà un segon i últim taller per parlar de les aplicacions del compost.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Butlletí