Girona aplicarà sistemes biològics per al control de plagues

Aquest sistema consisteix a substituir els productes químics per insectes depredadors
07/11/2008

L'ajuntament de Girona preveu aplicar progressivament sistemes biològics per al control de plagues en arbres i jardins a tot el terme municipal davant l'èxit de l'experiència pilot del passat estiu. El regidor de l'ajuntament de Girona, Enric Pardo, ha explicat que la idea és aplicar el nou sistema l'any que ve a més carrers i treballar "perquè arribi un dia que només hàgim d'instal·lar els insectes de manteniment" per substituir els danyats pel fred de l'hivern.

Aquest sistema consisteix a substituir els productes químics per insectes depredadors i aquest estiu ja s'han alliberat en alguns punts de la ciutat més de 156.000 insectes i paràsits. "L'objectiu és substituir els productes que maten tota la fauna que hi ha a la jardineria urbana i fer just el contrari, instal·lar vida nova per tornar a aconseguir el funcionament com un ecosistema de cadascun d'aquests arbres", ha indicat Pardo.

Depredadors a la carta
Ara es tracta d'introduir a cada planta o arbre afectat l'espècie depredadora o el paràsit que ataqui cada plaga concreta, com el pugó a l'esgarrapa vermella. L'experiència pilot es va dur a terme entre els passats mesos de maig i juny en uns vint espais enjardinats i com ha funcionat, es pensa repetir i ampliar el 2009. El consistori té previst que l'any vinent comenci una prova pilot per combatre els escarabats que es reprodueixen al subsòl de la ciutat i està treballant per trobar sistemes similars per combatre els fongs i les plagues que hi ha a les clavegueres.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí