Gestió Sostenible Rural i la XCT junts per la conservació del territori

Font: XCT

28/07/2010

ADRI-NOC, com a entitat coordinadora del projecte de cooperació "Gestió Sostenible Rural", que promou la implantació de la RSE a les organitzacions dels territoris Leader, i la Xarxa de Custòdia del Territori han signat aquest 27 de juliol un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'avançar en la preservació i conservació dels territoris rurals en els quals actuen. L'acte, en el qual han participat el president del Grup d'Acció Local de la Zona Nord‐Oriental de Catalunya, Joan Espona i el director de la Xarxa de Custòdia, Jordi Pietx, ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa.

D'acord amb el conveni, ADRI‐NOC, en nom dels 18 grups participants en el projecte "Gestió Sostenible Rural", s'ha compromès a fomentar la signatura d'acords de custòdia del territori en aquelles empreses beneficiàries d'ajuts Leader susceptibles de preservar recursos naturals o patrimonials en finques de la seva propietat. En aquest sentit, els Grups d'Acció Local tindran en compte a partir d'ara aquesta possibilitat en la definició dels plans de millora de RSE que proposin a les empreses o entitats beneficiàries d'ajuts, en el marc del seu compromís de conservació i preservació de l'entorn.

La Xarxa de Custòdia del Territori, per la seva banda, s'ha compromès a facilitar als tècnics RSE dels Grups d'Acció Local suport tècnic en relació a la custòdia del territori i de caràcter ambiental per a la seva tasca d'implantació de polítiques sostenibles a les organitzacions beneficiàries d'ajuts Leader, així com a fomentar intercanvis d'experiències entre les entitats de custòdia del territori, els propietaris signataris d'acords de preservació i les empreses Leader.

Cal subratllar que ‘Gestió Sostenible Rural' és un projecte d'implantació de polítiques de RSE a les empreses i entitats beneficiàries d'ajuts Leader que té com a objectiu fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions del medi rural que garanteixi el seu creixement sostenible i el del territori on s'ubiquen. Està finançat en el marc dels projectes de cooperació interterritorial del Programa de la Red Rural nacional del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) i compta amb el suport del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural que ha integrat, en les línies estratègiques del PDR 2007‐2013, l'impuls de la Responsabilitat Social Empresarial.

 

Relacionats

Butlletí