Geòlegs del Món presenta l'exposició 'Pobres x Desastres'

El projecte vol donar a conèixer l'impacte dels desastres d'origen natural sobre les societats
Redacció
08/01/2009 - 00:00

Geòlegs del Món, una organització sense ànim de lucre creada l'any 1999, ha desenvolupat el projecte Pobres x Desastres, un projecte de sensibilització i divulgació a Catalunya amb l'objectiu de donar a conèixer l'impacte dels desastres d'origen natural sobre les societats; per tal de conscienciar als actors polítics i socials, així com a la població catalana en general de la necessitat d'establir polítiques de prevenció en front d'aquest tipus de fenòmens.

La poca atenció i les males polítiques envers els desastres d'origen natural -centrades principalment en l'atenció a l'emergència i no en la prevenció i la preparació-, han donat lloc en els últims anys a pèrdues econòmiques i humanes superiors al conjunt de pèrdues per conflictes bèl·lics o altres tipus de desastres a tot el món.

Per aquest motiu, Geòlegs del Món està elaborant una ruta d'exposicions per diferents municipis d'arreu de Catalunya per portar aquest missatge al màxim de persones possible. Els ajuntaments interessats en acollir aquesta l'exposició pobresxdesastres només han de posar-se en contacte amb l'ong a través d'aquesta adreça: pxd@geolegsdelmon.org.

A través d'aquest enllaç es pot consultar més informació sobre aquest projecte. A més a més, també es pot consultar la versió electrònica del llibre pobresxdesastres.

Relacionats

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Article

El procés de participació engegat pels Ajuntaments de Malgrat de Mar i Blanes entre febrer i març conclou la voluntat de la ciutadania, que hi va prendre part, d’augmentar el grau de protecció de la desembocadura del riu Tordera. 311 persones -229 a través de la web de l’Ajuntament de Malgrat i 82, de la de Blanes- van participar en les enquestes per expressar la seva opinió amb relació a l'ordenança per regular els usos i l’accés a la desembocadura, i a la declaració de reserva natural parcial d’aquest espai.

Entrevista

L'equip de l’arquitecta i urbanista Itzíar González Virós ha estat l’adjudicatari del procés per definir els usos dels espais del Barri Vell de Girona. El projecte, que va néixer d’una proposta veïnal en el marc dels pressupostos participatius de 2018, vol establir un full de ruta elaborat de manera cooperativa entre l’administració i el veïnat. L’arquitecta està especialitzada en processos de participació i cooperació ciutadana en matèria d’urbanisme. Durant set setmanes, ha tirat endavant el projecte ‘Per un Nou Vell’ amb molt bona resposta ciutadana, a través d’un mètode cooperatiu que imita un joc de cartes i que proporciona una gran quantitat d’informació sobre el barri i l’urbanisme.

Butlletí