Geòlegs del Món presenta l'exposició 'Pobres x Desastres'

El projecte vol donar a conèixer l'impacte dels desastres d'origen natural sobre les societats
Redacció
08/01/2009 - 00:00

Geòlegs del Món, una organització sense ànim de lucre creada l'any 1999, ha desenvolupat el projecte Pobres x Desastres, un projecte de sensibilització i divulgació a Catalunya amb l'objectiu de donar a conèixer l'impacte dels desastres d'origen natural sobre les societats; per tal de conscienciar als actors polítics i socials, així com a la població catalana en general de la necessitat d'establir polítiques de prevenció en front d'aquest tipus de fenòmens.

La poca atenció i les males polítiques envers els desastres d'origen natural -centrades principalment en l'atenció a l'emergència i no en la prevenció i la preparació-, han donat lloc en els últims anys a pèrdues econòmiques i humanes superiors al conjunt de pèrdues per conflictes bèl·lics o altres tipus de desastres a tot el món.

Per aquest motiu, Geòlegs del Món està elaborant una ruta d'exposicions per diferents municipis d'arreu de Catalunya per portar aquest missatge al màxim de persones possible. Els ajuntaments interessats en acollir aquesta l'exposició pobresxdesastres només han de posar-se en contacte amb l'ong a través d'aquesta adreça: pxd@geolegsdelmon.org.

A través d'aquest enllaç es pot consultar més informació sobre aquest projecte. A més a més, també es pot consultar la versió electrònica del llibre pobresxdesastres.

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí