gencat.cat/parcs: una finestra oberta als parcs naturals de Catalunya

El nou portal vol informar i fer participar els diferents públics que volen conèixer el nostre patrimoni natural protegit
Redacció
23/03/2010

El departament de Medi Ambient i Habitatge acaba de presentar la nova eina dels parcs naturals de Catalunya a internet, http://www.gencat.cat/parcs/. Aquest nou portal té la voluntat d'informar, comunicar, educar i fer participar els diferents públics que tenen interès per conèixer i/o visitar el patrimoni natural protegit, i tenir una informació actualitzada de les activitats de lleure que s'hi organitzen, la gestió que s'hi desenvolupa i com és la convivència en aquests espais.

Aquest web duplica i actualitza la informació d'aquests espais naturals de protecció especial: consta de més de 3.000 pàgines i de més de 1.000 imatges i vídeos distribuïdes en diferents galeries temàtiques. De fet, www.gencat.cat/parcs és un portal que agrupa 14 webs: un per explicar la gestió conjunta de la xarxa de parcs i un altre per a cadascun dels 13 parcs o paratges protegits que gestiona la Generalitat de Catalunya.

Els visitants hi poden participar de manera activa mitjançant l'enviament de comentaris, suggeriments, contes, dibuixos i altres propostes concretes que s'aniran incorporant.

Més informació per a tot tipus de visitants
La nova estructura permet conèixer els parcs naturals des de diferents punts de vista i per això s'ha millorat la seva usabilitat i s'han orientat els continguts en funció dels interessos dels diversos públics amb un ampli ventall d'informació sobre les activitats que s'organitzen: activitats de lleure (passejades i senders, passejades a cavall, rutes amb bicicleta, pícnics i barbacoes i centres d'aventura), activitats de natura (observació de flora i fauna i fotografia de natura), activitats i esdeveniments culturals (visites a centres d'interpretació i museus, cursos i tallers, xerrades, conferències i presentacions, exposicions, concursos, gastronomia, enologia...) i esports a la natura (excursionisme, BTT, escalada, barranquisme, piragüisme, caiac, ràfting, curses d'orientació, esquí, immersió, pesca esportiva...).

Així mateix, les persones que viuen a la rodalia dels espais naturals protegits tenen en aquest web informació sobre la gestió dels parcs: les tasques de manteniment i millora de les infraestructures (àrees recreatives, instal·lacions, itineraris i elements del patrimoni), ajuts i subvencions, i altres projectes de desenvolupament local.

Aquest web millora la planificació per a les persones que volen visitar qualsevol dels parcs naturals, ja que permet consultar com arribar a les diferents seus dels parcs, les activitats que s'hi trobaran, els itineraris a peu i en cotxe. A més, el web anirà millorant l'accés a la informació i s'incorporaran noves aplicacions que facilitaran el coneixement dels espais naturals protegits de Catalunya i de tots els aspectes que intervenen en la seva difusió i desenvolupament.

Relacionats

Acte
04/06/2020 - 18:00
Activitat Virtual
Acte
23/01/2020 - 09:00
La Sala - Espai Francesca Bonnemaison Sant Pere Més Baix, 7. Barcelona
Acte
08/11/2019 - 17:00
Porta principal Restaurant Sopa

Butlletí