Gavà reclama al Ministeri de Medi Ambient mesures per frenar la regressió de la platja

Font: Ajuntament de Gavà
16/07/2015

L'Ajuntament de Gavà ha reclamat al Ministeri de Medi Ambient que iniciï accions "immediates" per frenar la regressió de la sorra de la platja del municipi, una de les més visitades del litoral de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons ha informat l'Ajuntament, l'alcaldessa, Raquel Sánchez, es va reunir aquest dilluns amb el sotsdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, per traslladar-li la seva "preocupació" davant del fenomen de regressió que fa temps que afecta la platja de Gavà.

L'alcaldessa també li va traslladar les propostes de Gavà per fer front a la problemàtica que, segons l'Ajuntament, té com a origen l'ampliació del Port de Barcelona i la falta d'efectivitat de les mesures correctores que havien d'evitar la regressió de la sorra.

"He expressat la necessitat d'actuar ràpidament per resoldre la problemàtica i que en les pròximes setmanes ja es concretin algunes de les accions que s'han d'impulsar per aturar i corregir la regressió", ha afirmat Raquel Sánchez.

Segons l'Ajuntament, el sotsdirector general per a la Protecció de la Costa es va comprometre a actuar amb rapidesa per atendre les demandes de Gavà i a sol·licitar un estudi a la Universitat de Cantàbria per complementar l'informe aportat per l'Ajuntament i traslladar-lo al Port de Barcelona i a la Comissió de Seguiment del Programa de Vigilància de la Declaració d'Impacte Ambiental del Pla Director del Port de Barcelona.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon 2011_457.jpg47.58 KB

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí