Gavà promourà l'ús de bosses compostables als comerços

L'objectiu és sensibilitzar a la ciutadania i els comerciants de l'excés de bosses al mercat
Font: Aj. Gavà
23/06/2008

L'ajuntament de Gavà ha endegat una campanya per reduir l'ús de bosses de plàstic i millorar la recollida selectiva en aquest municipi. Durant el mes de juliol, la Regidoria de Medi Ambient promourà l'ús de bosses compostables als comerços, amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i els comerciants de l'excés de bosses al mercat i de la importància de millorar la recollida selectiva de residus.

Aquestes bosses amb nanses són biodegradables i estan fetes en un 100% de midó. Si la bossa es llença al contenidor de matèria orgànica es descomposa de la mateixa manera que la resta d'aquests residus.

L'ajuntament també ha fet difusió d'alguns consells per reduir l'ús de les bosses de plàstic, que requereixen dècades i fins i tot mil·lenis per degradar-se: per anar a comprar, agafar una bossa de roba, un cabàs o el carro de la compra, utilitzar una bossa per a més d'una compra i si el comerç disposa de bosses compostables, és important demanar-les.

--
Més informació: Campanya Catalunya Lliure de Bosses

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí