Gavà promou el compostatge casolà

L'ajuntament ofereix una bonificació del 20% en la taxa municipal d'escombraries a les famílies que facin compostatge
Font: Aj. Gavà
18/07/2008 - 00:00

Un centenar de gavanencs ja tenen a casa un compostador, un recipient que permet transformar els residus orgànics que es generen a la llar o al jardí en adob natural de primera qualitat. Els darrers en afegir-se a aquesta iniciativa que contribueix a la preservació de l'entorn han estat les 25 persones que dissabte 12 de juliol van participar en el curs sobre com fer compostatge al jardí. Durant la sessió, a càrrec de l'empresa compostadores.com, es van repartir 19 compostadors, que permetran a aquestes noves famílies gestionar els residus de jardí a casa. Els participants en el curs també van rebre un manual d'ús i assessorament continuat per telèfon o correu electrònic.

En aquest sentit, la regidoria de Medi Ambient de Gavà ha fet una nova crida a totes aquelles persones que es vulguin afegir a aquesta iniciativa, que es va posar en marxa l'any 2004 en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Només cal que les persones interessades disposin de l'espai i el temps per fer el tractament, assisteixin a un curs i acceptin la visita a domicili d'un informador dos cops l'any.

"La participació ciutadana és fonamental perquè funcioni la recollida selectiva en general i aquesta en particular. A Gavà estem a un nivell del 30% en recollida selectiva però hem de continuar amb les campanyes de sensibilització per augmentar aquest percentatge i aconseguir una ciutat i en definitiva un planeta més sostenible", ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galcerán, que ha afegit que "l'administració ha de fer l'esforç de posar a l'abast de la ciutadania les eines i mesures necessàries per dur a terme aquesta recollida selectiva".

Tot i que el compostatge de jardí és el que més bona acollida té entre la ciutadania, Garcia Galcerán també ha recordat que hi ha altres sistemes de compostatge casolà com la digestió de jardí, a través d'un con que s'ha d'instal·lar sota terra, i el compostatge urbà o vermicompostatge, que es fa a través d'un recipient més petit. Els cursos per a les persones interessades en qualsevol d'aquesta altres dos sistemes se celebraran al setembre.

Bonificacions en les taxes
Amb l'objectiu de promoure aquesta pràctica, l'ajuntament ofereix una bonificació del 20% en la taxa municipal d'escombraries a les famílies que facin compostatge a casa. Segons Garcia Galcerán "és un incentiu econòmic per a aquelles persones que decideixin fer aquesta esforç de convertir un residu en un recurs".

Municipis: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí